Щоб вийти з дому треба буде надслилати SMS: у Словаваччині планують ще раз посилити карантин

Щоб вийти з дому треба буде надслилати SMS: у Словаваччині планують ще раз посилити карантин

Міністр охорони здоров’я Словаччини Марек Крайчі пропонує зробити правила карантину в країні більш суворими. Адже нинішні обмеження не принесли бажаних результатів.
Кількість пацієнтів у лікарнях збільшується, хоча і не так стрімко. Однак існує вірогідність подальшого посилення комендантської години.

Міністр охорони здоров’я Марек Крайчі повідомив, що станом на понеділок у лікарнях Словаччини у лікарнях перебуває 3653 пацієнтів з діагнозом “новий коронавірус”.

“Ситуація стає дуже серйозною, незважаючи на всі вжиті нами заходи”, – говорить Марек Крайчі.
Він побачить рішення у посиленні комендантської години у формі SMS-реєстрації.
“Люди надсилатимуть SMS через винятковість обставин, що змушує їх покинути житло, тоді їм має прийти повідомлення, яке дозволить їм протягом певного часу порушити комендантську годину”, – зазначає міністр.
Така дії вже проговорюються з операторами зв’язку.

Крайчі також повідомив уряд, що британський варіант нового коронавірусу, ймовірно, ускладнює ситуацію в Словаччині. Він доручив управлінню охорони здоров’я Словацької Республіки виявляти наявність британської мутації за допомогою тестів ПЛР.

Міністр також зазначив, що з 8 лютого Словаччина повинна перебувати у “чорній зоні”, тобто країна повинна бути повністю закритою, а працювати зможе лише “критично-важлива” інфраструктура.

Читайте також  ВООЗ внесла вакцину Pfizer до списку препаратів для екстреного використання: що це означає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело