Карантин в Україні продовжать до 1 квітня: Шмигаль зробив заяву

Кабінет міністрів не планує продовжувати жорсткий карантин в Україні, який має завершитися 24 січня. Однак уряд має намір пролонгувати адаптивний карантинний режим на території країни до 31 березня.

Як розповів прем’єрміністр Денис Шмигаль у інтерв’ю виданню Інтерфакс-Україна, якби не був впроваджений локдаун, то в лютому держава могла зіштовхнутися з серйозним погіршенням протиепідемічної ситуації.

“Наразі ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники”, – сказав глава уряду.

За його словами, на сьогоднішній день у влади немає підстав для продовження локдауну після 24 січня. При цьому, найімовірніше, режим загальнонаціонального адаптивного карантину буде продовжено до 31 березня.

“Поточний карантин впроваджено до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла”, – підкреслив Шмигаль.

Карантин в Україні
Уряд 9 грудня 2020 року прийняв рішення про запровадження жорсткого карантину в Україні на період з 8 по 24 січня. Протиепідемічні заходи посилені у зв’язку з наміром не припустити початку другої хвилі COVID-19 на території країни.
Кабмін також продовжив загальнонаціональний карантин, який повинен діяти до 1 березня 2021 року
В Україні через жорсткі профілактичні заходи діє низка заборон. Зокрема, держава заборонила роботу кафе, ресторанів, навчальних закладів (крім садків), ринків непродовольчих товарів, спортивних залів, торгівельно-розважальних центрів та деяких підприємств.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 12 січня не виключав продовження локдауну в Україні після 24 січня через наслідки новорічних свят та зимового сезону грипу.
Як заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко 14 січня, держава планує вийти з режиму локдауну 25 січня, після чого країна повернеться до режиму адаптивного карантину.

Читайте також  За карантин заплатять! Шмигаль повідомив важливу новину. Українці аплодують

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело