У Зеленського вимагають знизити комуналку: “Звичайний грабіж”

2021-й розпочався гаряче.

Не встиг розпочатися новий рік, як експерти і громадяни України вже б’ють тривогу з приводу обіцяних у січні комунальних платіжок. Разом з цим, від президента Володимира Зеленського вимагають впровадження низки оновлень. Яких саме, дізнавалися Знай.ua.

Протест тарифам: “Зупиніть геноцид громадян”
Найпоширенішою причиною розміщених на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України петицій стали комунальні тарифи.

Про “унікальність” України говорять і експерти з питань ЖКГ, відмічаючи, що ми стали єдиною у світі країною, де підняли тарифи в період пандемії і локдауну.

В свою чергу, на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України – як, наприклад, в петиції № 22/111140 – люди просять “припинити ГРАБІЖ: жебраки українці платять за ЕЛЕКТРИКУ, значно БІЛЬШЕ, ніж європейці”.

Аналогічні звернення надходять і щодо зниження тарифів на газ.

“Пане Президент, ви заганяєте людей в такі рамки, в яких неможливо вижити”, – пише автор електронного звернення № 22/111148, опублікованого 5 січня.

Збільшити декретні та розпустити органи
Оскільки з 1 січня в країні діє новий єдиний тариф 1,8 грн за 1 кВт/год, українці також просять відновити “світлові” пільги.

Разом з тим, на фоні постійно зростаючих тарифів існуючі нині соцвиплати здаються просто мізерними.

Тож, українці просять збільшити як соціальні виплати, так і пенсії.

“Ціни зростають, мінімальна заробітна плата зростає, прожитковий мінімум зростає, комунальні послуги стали не платоспроможними…а виплати матерям у декреті як були 860 грн, так і лишилися. Прошу вас підтримати і проголосувати за петицію щодо збільшення державної допомоги молодим матерям!”, – пише ініціатор даного звернення Анна Бабіч.

Розпустити антикорупційні органи і “ні” відносинам з Росією
Окремою темою завжди була боротьба із корупцією. І, схоже, народ вже втомився чекати обіцяних “посадок”.

Читайте також  Портнов має намір вже завтра почати подачу заяв в НАБУ та ДБР про нібито скоєні злочини Петром Порошенком.

Однією з останніх стала петиція № 22/111130 із пропозицією “Розпустити антикорупційні органи через їх неефективність і витратність”.

Не менш актуальною залишається і тема відносин із сусідньою державою. Автор петиції № 22/111146 Леонід Скроцький, опублікованої 5 січня, просить Володимира Зеленського на законодавчому рівні припинити всю торгівлю з країною-агресором Росією.

Аби потрапити на розгляд президента, петиції мають набрати не менше 25 тисяч голосів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело