Італія запроваджує жорсткий локдаун: що це означає для українських заробітчан

В Італії вводять жорсткий локдаун на Новий рік та Різдво, щоб стримати зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це інформує BBC, передає “Це моя Україна”.

Нові обмеженн будуть діяти по всій Італії з 24 по 27 грудня, з 31 грудня по 3 січня і з 5 по 6 січня.

Варто зазначити що, всі магазини, які не торгують товарами для задоволення щоденних потреб, а також ресторани і бари мають бути зачинені. Переміщення людей з одного регіону в інший також забороняється. Винятків не передбачено навіть для тих, хто має два місця проживання. Залишати свої будинки дозволяється лише в обмежених випадках. У цей період люди можуть виходити з дому тільки по роботі, в разі потреби і за станом здоров’я.

Люди з кожного домогосподарства можуть виходити на вулицю лише раз на день. Винятки з усіх встановлених обмежень можуть обґрунтовуватися лише роботою або станом здоров’я.

Урядом передбачено деяке послаблення обмежень із 28 до 30 грудня, а також 4 січня. У ці дні будуть відчинені магазини, а також дозволено переміщення людей без зазначення причин.

ська година діятиме з 22:00 до 05:00.

Прем’єр-міністр Джузеппе Конте сказав, що правила були розроблені, щоб “дозволити мінімальну соціалізацію, яка підходить для цього періоду”.

Він сказав, що поліція не буде перевіряти дотримання правил в приватних приміщеннях, але закликав італійців діяти відповідально.

“Наші експерти серйозно побоювалися, що в період Різдва кількість справ різко зросте … Тому ми повинні були діяти”, – сказав прем’єр.

Для українських заробітчан цей локдаун в Італії завдасть суттєвих неприємностей. Найбільше постраждають, ті українці які працююють нелегально, адже навіть щоб вийти з дому треба мати документ, що ви дійсно їдете або йдете на роботу. У разі відсутності таких документів поліція накладатиме великі штрафи. Також постаждають українці, які працюють легально у сфері обсуговування, адже більшість цих закладів на час локдауну закривається, а отже наші співвітчизники втратять роботу.

Читайте також  Італію "обстріляв" град розміром з апельсин: 18 постраждалих. Фото і відео стихії

Нагадаємо, станом на 19 грудня в Італії виявили понад 1,9 млн випадків COVID-19, більш ніж 1,2 млн пацієнтів одужали, 67 894 – померли.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело