Італія може посилити карантин на новорічні свята

Італія може посилити карантин на новорічні свята

Уряд Італії розглядає можливість посилення загальнонаціонального карантину під час різдвяних та новорічних свят. Рішення очікується після зустрічі в понеділок між прем’єр-міністром Джузеппе Конте, міністрами та науковим комітетом.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, у зв’язку з побоюваннями з приводу можливого стрибка заражень італійський уряд може прийняти рішення про введення в країні правил карантину “червоної зони” з 24 грудня до принаймні 2 січня.

Це означає, що комендантська година може бути подовжена, а магазини, бари та ресторани на вихідні та у святкові дні залишатимуться закритими.

Зазначається, що після пом’якшення обмежень, введених минулого місяця, у неділю натовпи покупців зібралися у центрі багатьох міст. У суботу Італія перевершила Велику Британію за кількістю померлих від коронавірусу в Європі.

Нагадаємо, раніше уряд Італії заборонив переміщатися між регіонами країни на різдвяні свята.

Також РБК-Україна писало, що міністр охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца під час виступу в парламенті заявив, що на початку наступного року в країні почнеться масова програма вакцинації від коронавірусу.

Читайте також  На Кіпрі через українця затримали два авіарейси

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело