В Єгипті українців покусала акула: дитина втратила руку

Підлітку ампутували руку через сильне поранення.

У Єгипті на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина.

Про це 26 жовтня повідомляє Державне агентство розвитку туризму України в Facebook.

“У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. 12-річний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося”, – йдеться в повідомленні.

Фінансування лікування взяв на себе уряд Єгипту, підлітку надається вся необхідна медична допомога. Посольство України на зв’язку з рідними постраждалих.

Туроператор повідомив, що сім’я туристів постраждала від акули у неділю, 25 жовтня, під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху.

“Це відбулося під час занурення на території заповідника “Рас Мохаммед”, де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, “туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт”. Водночас туроператор вказує, що, починаючи від 1 листопада 2019 року, такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми.

“Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали”, – стверджує туроператор.

Повідомляється, що жінка отримала глибокі рани від укусів акули, а дитина втратила частину руки нижче ліктя.

Як відомо, снорклінг – вид плавання під водою з маскою і дихальною трубкою та, зазвичай, з ластами.

Недавно повідомлялося, що в Австралії зафіксований сплеск смертельних нападів акул на людей. Причиною може бути глобальне потепління.

Читайте також  Хлопець з дівчиною в Карпатах три доби ховалися від ведмедя (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело