Названі головні помилки при пранні, які псують ваш одяг

Завжди уникайте цих поширених помилок при пранні.

Прання-це більше, ніж просто кидання одягу в пральну машину і витягування його, коли воно чиста. Це вимагає належної підготовчої роботи, дозування миючого засобу і очищення, щоб тканина (а також пральна машина і сушарка) залишалася у відмінному стані.

Якщо ви не будете обережні, деякі помилки при пранні можуть пошкодити ваш одяг і вплинути на ефективність пральної машини. Щоб уникнути цих проблем, обов’язково дотримуйтесь рекомендацій щодо прання та сушіння при кожному завантаженні.

І завжди уникайте цих поширених помилок при пранні, щоб кожен раз домагатися найкращого очищення.

1. Ви використовуєте занадто багато прального порошку

Може здатися, що використання більшої кількості миючого засобу допоможе очистити ваш одяг, але насправді все навпаки. Додавання занадто великої кількості миючого засобу може призвести до утворення додаткової піни, яка не змивається з одягу повністю, залишаючи липкий осад, який приваблює більше бруду, пилу і бактерій. При дозуванні миючого засобу в чашку звертайте особливу увагу на лінію наповнення і використовуйте тільки ту кількість, яка рекомендована для вашого розміру завантаження білизни.

2. Ви не сортуєте білизну за матеріалом
Ймовірно, ви знаєте, що світлий одяг слід прати окремо від темного, але також непогано відсортувати речі за матеріалом. Відокремте більш важкі речі, такі як джинси і светри, від легких блузок і класичних сорочок, щоб запобігти стиранню і пошкодженню більш тонких тканин. Завжди періть рушники, постільну білизну та інші об’ємні предмети окремо від одягу. Групування речей по тканинах також допоможе вашій білизні висохнути рівномірно, так як важкі речі сушаться довше. Щоб уникнути утворення пуху светри та класичні брюки, можна також відсортувати білизну з предметів, що скидають ворс, і з тих, які його притягують.

Читайте також  Корова стрибнула "бомбочкою" і скупалася в басейні: відео з карпатського курорту підриває мережу

3. Ви не застібаєте блискавку перед пранням
У застібок-блискавок є нерівні зубці, які можуть зачепити інші тканини в пральній машині. Щоб не пошкодити інший одяг, перед пранням застебніть всі блискавки. Також слід застібати застібки на бюстгальтерах та інших предметах, щоб уникнути пошкоджень.

4. Перед пранням застібаєте сорочки
На відміну від речей на блискавці, сорочки на ґудзиках при пранні слід залишати розстебнутими. Це захищає петлі від розривів і оберігає нитки гудзиків від розтягування і ослаблення під час прання. І не забудьте також розстебнути гудзики на рукавах або комірцях сорочки.

5. Після прання ви закриваєте дверцята машинки
Пральні машини з фронтальним завантаженням сумно відомі тим, що вловлюють вологу і бактерії навколо дверей, що може привести до появи цвілі і неприємних запахів. Щоб в пральній машині не було бактерій і запахів, залишайте дверцята відкритими після кожного циклу прання, щоб поверхня висохла. Ви можете закрити її знову через кілька годин або коли гумове ущільнення і барабан пральної машини стануть абсолютно сухими.

6. Ви забули прибрати ворс з сушарки
Скупчення ворсу в сушарці може стати причиною серйозної небезпеки загоряння. Після кожного завантаження білизни знімайте сітку або фільтр для ворсу і використовуйте щітку для видалення якомога більшої кількості ворсу. Також важливо регулярно чистити порожнину, в якій знаходиться фільтр для ворсу. У цій області може перебувати додатковий ворс, який блокує потік повітря і заважає вашій сушильній машині працювати максимально ефективно.

Використовуйте довгу тонку щітку, щоб очищати область від ворсу кожні кілька місяців або в міру необхідності. Крім того, щорічно перевіряйте канал осушувача, щоб переконатися, що він не забитий. Щоб очистити повітропровід, від’єднайте шланг від задньої частини сушарки і видаліть ворсинки і наліт.

Читайте також  Ніколи не сушіть випрану білизну в приміщенні. Причини дуже серйозні.

7. Ви не регулярно чистите пральну машину

Ваша пральна машина очищає ваш одяг і постільну білизну, але і саму машину теж іноді потрібно мити. Бруд від брудної білизни, залишки миючого засобу, відкладення жорсткої води, а також цвіль або грибок можуть з часом накопичуватися всередині пральної машини.

Для очищення пральної машини використовуйте цикл самоочищення або порожній цикл гарячої води з оцтом замість миючого засобу. Обов’язково протріть кришку і гумову прокладку, так як в них може накопичуватися волога і бактерії, що може привести до появи запаху цвілі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело