Вік – лише цифра: 94-річна українка перемогла covid-19 і виписалася додому з лікарні

Лікарі Миколаївської лікарні виписали додому 94-річну пенсіонерку, яка одужала від коронавірус. Виявилося, що жінка перенесла пневмонію, але змогла перемогти хворобу і вже вирушила додому. Про це в ефірі програми “Добрий вечір” розповіла керівник департаменту охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

За її словами, у літньої пацієнтки коронавірусна інфекція викликала запалення легенів. Деякий час бабуся лікувалася в стаціонарі, а потім їй стало краще і лікарі виписали її додому. Ірина Шамрай зазначила, що далеко не у всіх літніх пацієнтів коронавірус закінчується летально, але саме в літньому віці люди важко переносять коронавірус, бо інфекція дуже впливає на загострення хронічних захворювань.

“Вік пацієнта не є показником тяжкості стану. Вік пацієнта є просто тією градацією, коли на пацієнта потрібно звернути більше уваги. Тому що дійсно люди в такому віці важче це переносять”, – сказала керівник департаменту охорони здоров’я.

Читайте також  «Лягай і розставляй ноги»: Жертви рівненського професора-збоченця розповіли приголомшливі подробиці домагань

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело