В Україні планують запровадити патент для таксистів

В Україні близько 95% таксистів працюють нелегально, без сплати податків.

В уряді хочуть запровадити для них патент, щоби працювали у законній площині.
Про це повідомив гендиректор Директорату автомобільного та електричного міського транспорту Міністерства інфраструктури України Гамлет Погосян, інформує Главком.

“Наразі вони (Uber, Uklon і Bolt) поза правовим полем працюють. Це є прямим ризиком для наших громадян у питаннях безпеки і питаннях відстоювання своїх інтересів у разі потреби”, – сказав Погосян.

Він зазначив, що для безпеки пасажирів та виведення таксистів із “тіні” Мінінфраструктури розробило законопроєкт. Згідно з ним таксисти повинні будуть купувати патент на право займатися перевезеннями.

За словами Погосяна, водій зможе купити патент на один рік, на один місяць тощо. Його вартість на один рік буде зафіксовано на рівні однієї мінімальної зарплати, яка встановлена станом на 1 січня поточного року. Якщо водій захоче придбати патент тільки на місяць, то відповідно суму потрібно розділити на 12. Для водіїв електромобілів вартість патенту буде вдвічі меншою.

“Ми створюємо умови, за яких люди, – а це сотні тисяч, які працюють у цій сфері незаконно і перевозять громадян, що є дуже відповідальним питанням, – працювали б на законних підставах. Вибір у кожного громадянина буде: або працювати на самого себе, купивши патент, або відкрити фірму і працювати як класична служба таксі”, – додав Погосян.

Читайте також  Все сталося на очах у матері: таксі обезголовив 6-річного хлопчика

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело