В Україні виявили спалах африканської чуми

У селі Лукавець-Журівський Рогатинського району Івано-Франківської області виявили спалах африканської чуми свиней.

Як передає портал Завтра, про це повідомило головне управління Госпродпотребслужби в Івано-Франківській області.

«Так, 22 серпня 2020 року о 13 год. 40 хв. власником особистого селянського господарства в Рогатинському районі (с. Лукавець-Журівскій) було повідомлено Рогатинську районну державну лікарню ветеринарної медицини про захворювання та загибелі свиней. Відповідно до вимог, фахівцями Рогатинського районного управління Головного управління Госпродпотребслужби в Івано-Франківській області створено робочу групу з фахівців районного управління, районної державної лікарні ветеринарної медицини, Рогатинської міжрайонної державної лабораторії Госпродпотребслужби, яка виїхала на місце випадку. О 15 год. 10 хв. проведено епізоотичне розслідування випадку захворювання та загибелі свиней; встановлено: в господарстві перебувало 62 голови свиней, в т. ч. 14 дорослих і 48 молодняка », – повідомляє Госпродпотребслужба.

Відзначається, що 22 серпня власник селянського господарства в Рогатинському районі повідомив про захворювання та загибелі свиней. У господарстві перебувало 62 голови свиней, в т. Ч. 14 дорослих і 48 молодняка. Все поголів’я свиней було вбито безкровним методом, трупи зариті. У приміщенні, де містилися свині, проведена механічна очистка залишків гною і його дезінфекція.

«Результати анамнезу, клінічного огляду та розтину вказували на підозру захворювання АЧС. Відібрано 22 серпня о 21 годині. 48 хв. доставлений в Івано-Франківську державну регіональну лабораторію Госпродпотребслужби для проведення бактеріологічних, хіміко-токсикологічних та молекулярно-генетичних досліджень з метою встановлення діагнозу. У місці виявлення захворювання проведені заходи, відповідно до діючої інструкції з профілактики та ліквідації захворювання АЧС (трупи закопані, проведена дезінфекція). 23 серпня о 11 год. 30 хвилин. методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) при проведенні молекулярно-генетичних досліджень виявлено ДНК вірусу АЧС (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу №002165 п. м. / 20 від 23.08.2020 р) », – інформує Госпродпотребслужба.

Читайте також  Україна заробляє мільйони доларів на ялинкових іграшках

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело