У школах «помаранчевої» зони вчителі вестимуть уроки в захисному щитку

Згідно з правилами карантину, в школу діти і викладачі повинні заходити в масці, а на уроках перебувати без неї.

У новому навчальному році в зонах зі сприятливою епідемічною ситуацією вчителям дозволять викладати без маски. Але в школах “помаранчевої” зони викладачі повинні носити захисний щиток, повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко під час Всеукраїнської Серпневій конференції Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021, передають “Факти”.

“Учителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. У той же час в школах помаранчевої зони буде рекомендовано носити захисний щиток. Він прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес”, – зазначив Ляшко.

За його словами вчителі та учні повинні заходити в школи в масках, проте в класах можна перебувати без маски.

Нагадаємо, незважаючи на складну епідситуацію, з 1 вересня відкриються всі школи. На карантин закриватимуть навчальні установи тільки в тих районах, де високий показник захворюваності на атипову пневмонію. Тобто в районах “червоної” зони.

Згідно з рекомендаціями міносвіти, школи повинні дотримуватися соціального дистанціювання і правил гігієни. Учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендують вчитися дистанційно або на екстернаті.

Для старту навчального року, керівникам шкіл рекомендували забезпечити школи дезінфікуючими, миючими засобами та засобами індивідуального захисту, обладнати місця для обробки рук, створити умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень.

Читайте також  Витівка року! Учениця зробила інтимну пропозицію вчителю просто на уроці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело