Путін підписав указ про застосування ядерної зброї: про що в ньому йдеться

У вівторок, 2 червня, президент Російської Федерації Володимир Путін затвердив державний документ, згідно з яким він має право в особливих випадках приймати рішення про застосування ядерної зброї.

Цей документ має назву “Основи російської політики в галузі ядерного стримування” і опублікований на офіційному порталі правової інформації.

Застосування ядерної зброї розглядається в ньому як крайній захід і засіб стримування в разі загрози агресії проти РФ. Рішення про використання ядерної зброї приймає особисто президент.

Серед військових загроз зазначено, зокрема, “нарощування потенційним противником на суміжних з РФ і її союзниками територіях і в прилеглих морських акваторіях угруповань сил загального призначення, в складі яких перебувають засоби доставки ядерної зброї”.

Загрозами для Росії також будуть вважатися”створення і розміщення в космосі елементів системи ПРО і ударних систем”, “наявність у держав ядерної зброї і (або) інших видів зброї масового ураження, які можуть бути застосовані проти РФ і (або) її союзників, а також засобів доставки цих видів зброї “, неконтрольоване поширення ядерної зброї, засобів її доставки, технологій і устаткування для їх виготовлення, а також “розміщення на територіях неядерних держав ядерної зброї і засобів її доставки”.

Як агресивні наміри розглядатиметься також “розгортання систем і засобів протиракетної оборони, крилатих і балістичних ракет середньої і меншої дальності, високоточної неядерної і гіперзвукової зброї, ударних безпілотних літальних апаратів, зброї спрямованої енергії”.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше посол США в Польщі Джорджетт Мосбахер заявила, що можливо Польща могла б розмістити на своїй території американську ядерну зброю.

lena lena

Recent Posts

Американський генерал пояснив, коли зупиниться Путін

Американський генерал пояснив, коли зупиниться Путін Генерал Бен Годжес вважає, що союзники мають об'єднати всі…

1 годину ago

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події Перший Саміт миру відбудеться 15-16…

9 години ago

“Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків”: куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?

"Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9…

11 години ago

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст Росія здатна влаштувати…

13 години ago

“Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок”: повістки, ТЦК, мобілізація

"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація В Україні тривають…

15 години ago

Статус “обмежено придатний” скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов’язаних, у яких він був

Статус "обмежено придатний" скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов'язаних, у яких він був…

17 години ago

This website uses cookies.