Скандальний демарш Авакова! Пішов проти Зеленського

За інформацією джерел, нещодавно відбулася зустріч Володимира Зеленського і Арсена Авакова, за участи очільника Офісу президента Андрія Богдана і помічника президента Сергія Шефіра, якого вважають близьким товаришем міністра внутрішніх справ, повідомляє Дзеркало тижня.

Зазначається, що судячи з усього, тоді говорити про мир і злагоду між очільником силовиків та Банковою.

Однак впродовж годинної розмови Аваков не тільки відмовився від запропонованих йому заступників і заявив про бажання самостійно формувати команду МВС, а й не погодився віддати Нацгвардію Зеленському.

На думку джерела, питання заступників незабаром вирішиться і не обов’язково стане критичним, адже довелось Авакову змиритись із призначенням Еки Згуладзе своєю першою заступницею, а Хатії Деканоідзе – очільницею новоствореної Національної поліції.

«А от щодо Національної гвардії все може бути складнішим – не виключено, що в разі, якщо такі зміни буде ухвалено, міністр МВС сам подасть у відставку Принаймні така погроза пролунала під час зустрічі на Банковій», – зазначають експерти.

Окрім того, глава МВС демонстративно проігнорував запрошення на форум Ялтинської європейської стратегії, відправившись на навчання свого спецназу в Київській області. На своїй сторінці в Instagram він розмістив фото, на якому позує разом з бійцями Національної гвардії.

“Поки в Києві киплять політичні пристрасті – ми тут на полігоні Нацгвардії Старе проводимо навчання ДСНС, поліції, прикордонників і нацгвардії. Снайпери – одні з кращих! І тільки я один не замаскований. Снайперська мода трьох сезонів – літо, весна/осінь, зима”, – підписав фото Аваков.

https://www.instagram.com/p/B2WtzRgIL19/?utm_source=ig_web_copy_link

На знімку він позує в чорних окулярах а-ля Піночет на фоні снайперів в маскувальному одязі з гвинтівками в руках.

Як відомо, президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про Нацгвардію, що передбачає її вихід із системи Міністерства внутрішніх справ і підпорядкування її безпосередньо главі держави.

Читайте також  На Волині покійницю приїхав забирати ледь помитий сміттєвіз замість автівки

Однак, як стало відомо сьогодні, Законопроект президента України Володимира Зеленського про передачу Національної гвардії в підпорядкування до глави держави, що виступає під номером “1007”, не розглядатиметься з боку Верховної Ради України на цьому тижні.

Про це в понеділок, 16 вересня, повідомляє глава комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський для ЗМІ.

Згідно зі словами політика, на даний момент законопроект знаходиться на розгляді в комітеті, тому не готовий до затвердження на цьому тижні з боку парламентаріїв.

“Хочу попросити зняти з розгляду законопроект № 1007” Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Нацгвардії “, – заявив Монастирський.

Таким чином, законопроект потрапить “в руки Ради” лише після закінчення належного розгляду з боку комітету з питань правоохоронної діяльності.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -