Деталі скандалу з українським лікарем, який “забув” голку в горлі дитини (фото)

На колючий біль підліток почав скаржитися мамі одразу після відвідин стоматолога.

Лікар навіть не вибачився / фото facebook.com/Лора_Приходько

Проти лікаря ужгородської районної лікарні, який “забув” голку в горлі 13-річного хлопчика, відкрили справу. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Лора Приходько.

Розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). Як пише “КП в Україні” з посиланням на маму хлопчика Олену Марадик-Калинич, лікар витягнув нерв зуба дитину, поставив ліки і призначив зустріч через тиждень.

Але практично одразу після виходу з клініки хлопчик почав скаржитись на специфічний біль у горлі: “Щось коле. Ніби щось впало і там застрягло”. Я вирішила, що, напевно, уламок зуба. Попросила сина потерпіти, попити водички, – може, мине, – каже Олена. – Не минуло. Через дві години ( стільки лікар заборонив пити та їсти), я дала Юрі хліб – може, він проштовхне осколок і все буде добре. Але стало тільки гірше. Дитина почала задихатися при розмові”. Після дводенних поневірянь по лікарях хірург відправив дитину до ЛОРа. Той, нарешті, витягнув з горла хлопчика голку. “Лікарі сказали, що вона могла потрапити в трахею, легені, й тоді страшно уявити наслідки”, – схлипує Олена. Сил з’ясовувати причини такої поведінки лікарів після пережитого стресу у матері хлопчика не залишилося. Звичайно, після шоку вона заходила до стоматолога, який дав початок цій біганині по лікарях. Але він відмовився будь-що пояснювати. Не захотів спілкуватися з журналістами. У лікарні слухавку не беруть.

“Слава Богу, що все вже позаду. Синові вже трохи краще, хоч горло ще болить, – каже Олена. – А від лікаря ми навіть “Пробачте” не почули, тільки хамство, та зауваження, чому це ми раптом цю історію розповідаємо”. Чи буде скаржитися на лікарів, мама підлітка ще не вирішила.

Читайте також  У Китаї диво врятувало малюка, який випав з вікна: опубліковано відео

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -