Вчені пояснили, чому розумні люди часто бухають

Нарешті знайшлось пояснення.

Професор психології Лондонської школи економіки Сатоші Каназава вважає, що людей змушує пити не їхній спосіб життя, а рівень інтелекту.

Своїм висновком він поділився у статті для Psychology Today.

За словами Каназави, все пояснює еволюція. Люди випивають через ті самі причини, що змусили встати з чотирьох ніг, винайти знаряддя праці, використовувати вогонь і вирощувати їстівні рослини. Чим у людини більш розвинений інтелект, тим вона частіше випиває.

Цікаво, що алкоголь в тому вигляді, як ми його п’ємо зараз, з’явився в історії людини нещодавно з еволюційної точки зору – 10 тисяч років тому.

“Раз сучасне споживання алкоголю, тобто сам процес випивання і досягнення істотного сп’яніння, – це еволюційно нова річ, моя гіпотеза припускає, що більш інтелектуально розвинені особини з більш високою ймовірністю можуть бути залучені в це заняття”, – вважає Каназава.

Таблиця з даними тестів IQ серед британських школярів і даними про те, як часто вони вживали алкоголь після досягнення повноліття, підтверджують теорію вченого.

По горизонталі – категорії школярів за кількістю балів (ліва колонка – IQ <75, права – IQ> 125). По вертикалі – відхилення від середньої частоти вживання алкоголю.

Вчені не вперше помічають, що люди з більш високим інтелектом схильні частіше пити. Але раніше це пояснювали факторами стресу, складністю соціального життя та більш високими доходами.

 

Читайте також  Водій, який вбив шестеро людей, знову сів п’яним за кермо

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -