Зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрпризи

Зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрприз

Прогнози метеорологів на зиму в Україні.

Інформує «Znaj.ua».

Зима 2024-2025 років в Україні обіцяє бути аномально теплою, з очікуваною температурою, що буде на 1-2 градуси вище середніх норм. Температурні показники коливатимуться в межах від +5 до -5 градусів.

Про це повідомила Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту. За її словами, причиною такого тепла стане антициклон, який принесе з субтропіків тепле повітря.

Інша експертка, Наталія Птуха з Українського гідрометеорологічного центру, також вважає, що ця зима не буде надто суворою, хоча точний прогноз ще важко скласти.

Птуха зазначила, що можливі короткочасні вторгнення арктичного повітря, що може призвести до різкого похолодання на кілька днів. Балабух підкреслила, що підвищення зимових температур стало помітною тенденцією останніх десятиліть, коли січневі температури можуть бути подібними до листопадових.

Водночас метеорологи попереджають про ризики, пов’язані з різким стратосферним потеплінням, яке може вплинути на погодні умови в Україні. Загалом, зима очікується м’якою та теплою, як і попереднього року, але з можливими короткочасними морозами.

Читайте також  Зимові канікули в школах України: чи можуть змінитися дати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело