Рекордна ціна на євро, і долар теж не відстає: банки та обмінки різко змінили курс валют на понеділок, 16 вересня

Рекордна ціна на євро, і долар теж не відстає: банки та обмінки різко змінили курс валют на понеділок, 16 вересня

Цей тиждень буде насичений подіями, які суттєво впливатимуть на курс валют в Україні та можуть призвести до нових стрибків долара та євро в нашій країні щодо гривні.

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 16 вересня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,3171 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 45,7959 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Цього тижня пройдуть основні податкові платежі клієнтів банків. Зазвичай це страхує гривню на валютному ринку, оскільки в імпортерів у цей період менше вільних ресурсів для купівлі валюти, а експортери — навпаки, активно продають валютний виторг для розрахунків у гривні з госпдіяльності та податками. Допомагає це і Нацбанку, який у такій ситуації витрачає менше валютних резервів для підтримки курсу гривні на міжбанку.

Курс купівлі та продажу готівкового долара в банках перебуватиме в межах від 40,75 до 41,85 гривень, а в обмінниках фінкомпаній — у межах від 41,00 до 41,80 гривень.

Курс готівкового євро в банках перебуватиме в межах коридору покупок та продажів від 44,80 до 46,65 гривень. В обмінниках фінкомпаній цей коридор перебуватиме в набагато вужчих межах від 45,00 до 46,50 гривень.

Читайте також  Джошуа за бій проти Кличка заробить 10 мільйонів фунтів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело