Повістки вручать 17-річним юнакам: що треба знати

Повістки вручать 17-річним юнакам: що треба знати

Що це означає для хлопців.

В Одесі 17-річним юнакам почали вручати повістки для офіційної приписки до військового обліку.

Про цей процес повідомила пресслужба Одеського обласного ТЦК та СП у своєму Facebook-акаунті.

“У районних відділеннях ТЦК та СП Одеської області активно триває процес приписки хлопців, народжених у 2007 році”, – мовиться в оголошенні.

Законодавством України передбачено, що хлопці в рік, коли їм виповнюється 17 років, мають з’явитися в ТЦК та СП. Так, юнакам, які отримали повістки, необхідно особисто прийти на призовну дільницю військового комісаріату свого району чи міста проживання.

Представники ТЦК нагадують, що у повістці зазначено перелік необхідних документів, які потрібно пред’явити при зверненні на дільницю.

Наголошуємо на важливості своєчасної явки на дільницю в зазначений у повістці термін. Якщо юнак не може прийти в призначений час, для цього мають бути вагомі причини, звертають увагу у військкоматі.
Метою приписної кампанії є реєстрація юнаків у військовому обліку, визначення потенційної кількості майбутніх призовників і оцінка їх придатності до служби, а також виявлення особистих якостей, кваліфікації та освітнього рівня.

У підсумку, юнаки, які пройшли приписку і були визнані придатними або тимчасово непридатними до служби, чи ті, кому необхідне лікування, отримають посвідчення про приписку до призовної дільниці.

Читайте також  “Це було пекло.” Українська спортсменка потрапила у жахливу ДТП в Таїланді

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело