Яким буде курс валют напередодні свят і чи вдасться цьогоріч традиційно гарно заробити на скачках курсу

Яким буде курс валют напередодні свят і чи вдасться цьогоріч традиційно гарно заробити на скачках курсу

Напередодні свят в Україні різко стрибає курс долара. іноді на цьому можна непогано заробити. Чи вдасться це зробити цього року?

У грудні в Україні не очікується різких змін курсу готівкового долара – як у купівлі, так і в продажу. За прогнозами банківського сектора, вартість американської валюти перебуватиме в межах 37-38 грн, що відповідає поточним показникам. Відповідно, скупити валюту зараз і незабаром її вигідно продати, не вийде.

Про те, якою буде ситуація на валютному ринку України в перший місяць зими OBOZ.UA, розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив: різниця між курсами купівлі та продажу, а також поточні коливання будуть у межах 30-50 коп.

“Ймовірно, у грудні збережуться наявні тенденції, сформовані в листопаді, що виявиться в досить стабільному валютному ринку без надмірних курсових сплесків. Наразі з огляду на всі чинники, ринку не загрожує “курсова кардіограма” швидких та суттєвих змін”, – спрогнозував банкір.

Цих тенденцій, зазначив він, виокремилось 4. Зокрема:

· валютна пропозиція превалюватиме над попитом з поступовим “вирівнюванням” і досягненням балансу;

· триватиме реалізація гнучкої політики НБУ на міжбанку – “м’яке” втручання через збільшення/зменшення обсягів валютних інтервенцій з можливим розширенням “коридору” поточних коливань;

· зменшення “розривів” між курсами міжбанку, банків та обмінних пунктів;

· готівковий ринок “копіюватиме” тенденції безготівкового.

НБУ помітно підвищив офіційний курс

Водночас Нацбанк виставив на 28 листопада офіційний курс долара на рівні 36,21 грн. Що відчутно вище за поточний – одразу на 17 коп.

При цьому нагадаємо: минулого тижня регулятор опускав офіційну вартість долара до найнижчого показника з часів скасування фіксованого курсу. Так, 24 листопада вона перебувала на рівні 36,01 грн.

Читайте також  Верховна Рада ухвалила закон про валюту який значно спростить українцям життя

Втім, поки регулятор не давав підстав сумніватися у своїх діях щодо курсу. Так, повідомив нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев, через місяць після скасування фіксованої вартості американської валюти:

· середньозважений курс на готівковому ринку за жовтень зміцнився до 38,05 грн (+2 коп.);

· порівняно з вереснем-2023 гривня зміцнилася на 5 копійок (0,1%).

Який курс зараз

Увечері 27 листопада банки виставили курс долара на середньому рівні 37,3/37,68 грн. Порівняно з полуднем цього ж дня, вартість валюти:

· зросла на 5 коп. в купівлі;

· знизилася на 2 коп. в продажу.

В обмінниках вартість долара визначили в середні 37,5/37,6 грн (купівля/продаж).

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело