«Мобілізація дідусів»: Чи почнуть призивати до ЗСУ чоловіків, віком до 70 років

«Мобілізація дідусів»: Чи почнуть призивати до ЗСУ чоловіків, віком до 70 років

Депутати Верховної Ради розробляють законопроект щодо підвищення мобілізаційного віку до 70 років. У ЗСУ оцінили ініціативу парламенту та вказали на її недоліки.

Офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров розкритикував намір народних депутатів підвищити вікову межу для чоловіків у ЗСУ. Він заявив, що новий проект закону ВРУ не тільки не потрібен, він штовхає нас у неправильний, згубний напрямок. Військовий експерт наголосив, що в Україні багато молодих людей, які можуть захищати Батьківщину.

– Щодо підвищення призовного віку до 70 років – це для мене особисто навіть не батьки, а дідусі. Мобілізація громадян такого віку – це абсолютно неправильно.

Так, у нас немає певної, скажімо, таблиці, в якій все розписано відповідно до віку. Але реакція, аудіовізуальні засоби спостереження кожної людини також відрізняються з віком, каже Андрій Крамаров.

Представник ВСУ нагадав, що молодому чоловікові легше нести службу, аніж тому, хто вже у літньому віці. При цьому він розуміє, що є багато українців 60+ з серйозним досвідом участі у бойових діях. Проте йдеться не про загальний віковий зріз.

Такі люди дійсно накопичили знання, які стануть у нагоді на полі бою, і можуть зробити більше, ніж їхні молоді побратими.

Але Крамаров зауважив, що чоловіків віком до 35 років можна набагато швидше підготувати до служби та навчити користуватися новими засобами озброєння.

Читайте також  До Землі летить величезний астероїд: названа нова дату "кінця світу"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело