Гривня пішла у наступ: ціни на долар та євро поповзли вниз – курс валют на середу

Гривня пішла у наступ: ціни на долар та євро поповзли вниз – курс валют на середу

Свіжі дані
Курс валют в Україні на середу, 2 серпня
У банках та обмінниках України оновився курс валют на середу, 2 серпня. На порталі Мінфін з’явилися дані, скільки зараз коштує долар та євро.

Середній курс долара в українських банках у покупці складає 36,90 грн. Вказується, що це на 10 копійок нижче, ніж на день раніше. У продажу курс американської валюти становить 37,50 грн, що на 5 копійок нижче за попередній день.

Що стосується курсу долара на готівковому ринку, то у купівлі він становив 37,21 грн, що на 2 копійки дорожче, а у продажу – 37,35 грн, змін не відбулося. Курс, встановлений НБУ, як і раніше, становить 36,56 грн.

Середній курс євро у банках у купівлі становить 40,85 грн, що на 10 копійок нижче, а у продажу – 41,60 грн, зниження становило 5 копійок.

Що стосується готівкового курсу євро, то у купівлі він становив 41,15 грн, що на 1 копійку дорожче, а у продажу – 41,40 грн, падіння склало на 3 копійки.

Банкірка Ганна Золотько у коментарі 24 каналу зазначила, що у першій половині тижня процес зростання валюти стимулювався очікуваннями, що НБУ підвищить облікову ставку.

Зазначається, що 27 липня НБУ знизив облікову ставку до 22%. Подібні зміни відбулися вперше від початку повномасштабного вторгнення. Раніше облікова ставка сягала 25%.

Згідно зі статистикою НБУ, минулого тижня відбулося відчутне пожвавлення попиту на готівкову валюту з боку населення. У цей період денний обсяг продажів зріс порівняно із середніми показниками липня на 6 – 8 мільйонів доларів.

Золотько прогнозує, що цього тижня ринок очікує корекція. Готівковий курс долара поступово знижуватиметься, наближаючись до позначок середини місяця.

Читайте також  "Долар продовжує приголомшувати українців, курс валют не зупиняється": експерти стривожені ситуацією в обмінниках

Вона не виключила, що цей процес може бути тривалим, оскільки потрібно враховувати досить динамічне зростання минулого тижня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело