Вони виводять війська? Путін визнав поразку – негайне перемир’я: на колінах перед Зеленським! Ганебна капітуляція, шок!

Вони виводять війська? Путін визнав поразку – негайне перемир’я: на колінах перед Зеленським! Ганебна капітуляція, шок!

Кремль випрошує негайне перемир’я і початок переговорів з Україною, оскільки розуміє, що далі ситуація для Росії буде тільки погіршуватися. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на запитання своїх глядачів у YouTube.

За його словами, зараз Путіну потрібно не допустити українського контрнаступу, в результаті якого росіяни втратять контроль над значними просторами окупованої території України. Також Кремль побоюється стратегічної поразки у війні в цілому.

“Путін хоче застовпити за собою територію. Путін вимагає перемир’я, щоб захистити ті завоювання, які у нього є на сьогоднішній день. Це вода в Крим, сухопутний коридор в Крим і Запорізька АЕС в якості трофея і для забезпечення захоплених територій електроенергією”, – вважає Жданов.

При цьому експерт допускає, що Росія спробує виставити Заходу “рахунок” і зажадає від нього “репарацій”, якщо їй вдасться закріпитися на захоплених українських територіях.

Екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в інтерв’ю Radio NV назвав чотири фактори для успішного контрнаступу України та оцінив підготовку до нього мобілізованих.

«З факторами доволі очевидно. Нам потрібні чотири речі для успішного контрнаступу — люди; залізо для цих людей, зокрема і важка бронетехніка, взагалі транспорт; БК, насамперед артилерійські снаряди, ракети для реактивних систем залпового вогню; і твердий ґрунт під гусеницями», — перерахував Дикий в ефірі Radio NV.

Екскомандир роти батальйону Айдар наголосив, що з цих чотирьох факторів в України в достатній кількості зараз лише перший — люди.

«І то ми зараз не беремо питання про якість їхньої підготовки. Ми говоримо про величезну кількість нещодавно мобілізованих людей. Вони зараз проходять підготовку на полігонах. Якість цієї підготовки дуже різна: від зовсім ніякої до реально дуже якісної. Це те, що дуже значною мірою залежить саме від низової і середньої командної ланки: хто, як, де поставив це навчання», — додав він.

Читайте також  Миротворців ООН перекинули на Донбас для контролю перемир'я

За словами Дикого, «є навчальні програми, де реально ганяють зараз як сидорових кіз по полігонах, що дуже збільшує потім шанси на виживання», але також є «підрозділи, де просто сидять, бухають і чекають відправки на фронт».

«Це два полюси. Десь між ними така собі середня, совкового типу, але все ж підготовка, яка ведеться. Мабуть, це стосується більшості мобілізованих. Так чи інакше: кількість людей вже достатня, над якістю працюють. Над якістю саме підготовки, якість людей теж достатня, слава Богу. Це те, що залишається на цей час однією з наших переваг, — базово інша якість людей, базово інший рівень освіти, інтелекту середнього нашого „мобіка“, в порівнянні з середнім їхнім», — підсумував екскомандир роти батальйону Айдар.

Він також припустив, що протягом місяця чи двох буде вирішено пролему з нестачею боєкомплекту.

«Є свіжі ініціативи західних союзників. Якщо ви звернули увагу, останні пакети допомоги були дуже значною мірою саме боєприпасними. От тут є шанс, що за місяць, максимум — два і по БК другий фактор додасться», — сказав Дикий.

Щодо бронетехніки екскомандир роти батальйону Айдар заявив, що контрнаступ доведеться починати з меншою кількістю бронетехніки, ніж для нього необхідно, що призведе до більшої кількості втрат особового складу.

«І, зрештою, четвертий ресурс — це тверда земля під гусеницями. Я думаю, що саме на цей четвертий ресурс орієнтувався Резніков, коли озвучував конкретні терміни. От десь в другій половині квітня, в травні земля просихає зазвичай», — сказав він також.

29 березня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що контрнаступ України має розпочатися у квітні-травні цього року на кількох напрямках.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело