“Польща буде змушена вступити у конфлікт з Росією у разі поразки Києва” – посол Польщі у Франції

“Польща буде змушена вступити у конфлікт з Росією у разі поразки Києва” – посол Польщі у Франції

Польський посол зробив заяву про війну Росії проти України.

У разі поразки Києва у війні проти Росії Польща буде вимушена вступить в конфлікт із РФ.

Про це заявив посол Польщі у Франції Ян Емерик Росцишевський в ефірі французького телеканалу LCI..

“Або Україна сьогодні буде відстоювати свою незалежність, або ми будемо вимушені вступити у цей конфлікт, тому що наші головні цінності, які були основою нашої цивілізації, нашої культури – будуть у небезпеці. Тому у нас не залишиться іншого вибору, окрім як вступити у конфлікт”, – заявив він.

Посольство Польщі у Франції відреагувало на заяву Яна Росцишевського і заявило, що його слова було “інтерпретовано поза контекстом”.

“Під час розмови посол Росцишевський говорив про необхідність забезпечення підтримки України з боку союзників. Він також говорив про загрозу, з якою зіткнеться Європа. Уважне прослуховування всієї розмови дозволяє зрозуміти, що в ній не звучали заяви про пряму участь Польщі в конфлікті, але лише застереження про наслідки поразки України – можливість нападу чи втягнення у війну Росією інших країн Європи. Посол чітко дає зрозуміти, що Польща робить усе можливе, щоб допомогти Україні захиститися в цьому конфлікті”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявляв, що сильна армія необхідна для мирного життя, а поляки мають бути готовими воювати за свою країну. Польща невдовзі розмістить системи HIMARS поруч із Калінінградською областю РФ і планує зміцнити свою армію, щоб на державу не наважилися напасти ні президент Росії Володимир Путін, ні інші, хто намагається відбудувати “імперію зла”.

Читайте також  Двох українців звинувачують у зґвалтуванні молодої дівчини у Польщі в новорічну ніч

На початку лютого Польща передислокувала свої ракетні комплекси Patriot до Варшави. До польської столиці прибула військова техніка, призначена для захисту від авіації, тактичних балістичних ракет і крилатих ракет.

У листопаді 2022 року стало відомо, що Польща у пришвидшеному режимі будує стіну на кордоні з Калінінградською областю РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело