Розповіли, які документи найближчим часом додадуть в «Дію»

Розповіли, які документи найближчим часом додадуть в «Дію»

За словами Федорова, у міністерстві наразі сфокусовані на послугах, тому що всі базові документи вже відображаються в «Дії». Незабаром у застосунку «Дія» будуть відображуватись електронні лікарняні, а також стануть доступними свідоцтва про шлюб та розлучення.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, йдеться 10 червня у сюжеті ТСН.

«Вони (електронні лікарняні – Ред.) з’являться. Взагалі, всі продукти, які ми запускаємо, вони будуть в «Дії». Тому дуже скоро теж з’являться», – зазначив він.

За словами Федорова, у міністерстві наразі сфокусовані на послугах, тому що всі базові документи вже відображаються в «Дії».

«Тепер ми сфокусовані, щоб запустити найпопулярніші послуги. Нещодавно ми запустили зміну місця реєстрації. І наше завдання до кінця року зробити так, щоб громадяни в усіх містах могли користуватися цією послугою. І це стосується і інших послуг, які ми запустили. Тобто ми одні запустили, інші доопрацьовуємо і запускаємо. Перед нами виклик. Потрібно багато послуг відцифрувати», – сказав він.

Наразі крім закордонного паспорту, ідентифікаційного коду, посвідчення водія, реєстрації на транспортний засіб – свідоцтво про народження дитини також можна відобразити в додатку.

«Ще ми плануємо додати свідоцтво про шлюб та розлучення. Ми хочемо не створювати нові документи постійно, а хочемо прибрати життєві ситуації, де потрібні ці документи, тому що свідоцтво про шлюб » це державний документ, який потім потребує сама держава. Тобто держава може між собою обмінюватися документами», – зазначив міністр.

За словами Федорова, в цьому є абсурд ситуації з паперами, чергами, зайвими кроками – тому що держава сама в себе потребує документи.

«Тому ми більше сфокусовані на тому, щоб державні органи між собою обмінювалися документами онлайн і бігали документи, а не люди», – резюмував він, нагадавши, що вже від 23 серпня набуває чинності закон, згідно якого електронні документи повністю прирівнюються до паперових.

Читайте також  СБУ затримала жінку, яка підробляла документи для терористів “ДНР”

Зазначимо, Україна стала першою в світі країною, яка запустила цифрові паспорти і стала четвертою країною в Європі, яка запустила цифрові водійські посвідчення та електронний технічний паспорт. Портал «Дія» включає в себе всі електронні послуги, які сьогодні існують в державі і кожна нова послуга додається саме на цей портал.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело