У Харкові горів дім пристарілих. Під час пожежі загинули 15 пенсіонерів

В нелегальному будинку для літніх людей у Харкові виникла пожежа, внаслідок якої загинули 15 людей, ще 5 постраждали. Попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Яка повідомила ДСНС, пожежа сталася у четвер, 21 січня, на околиці Харкова в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей. У пожежі загинули 15 людей, ще 9 осіб вдалося врятувати, з яких 5 – госпіталізували до лікарень. Площа пожежі склала 100 метрів квадратних. «Українська правда» пише, що за тієї адресою розташований пансіонат для літніх людей «Золотий час».

«Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня», – відзначили прес-служба ДСНС.

Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага у коментарі «Суспільному» заявив, що цей будинок для літніх людей був нелегальним, адже жодних офіційних установ для літніх людей, зареєстрованих за цією адресою, немає.

«Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці», – сказав Шпарага.

Президент Володимир Зеленський доручив уряду створити державну комісію для з’ясування причин трагедії та, а міністру МВС Арсену Авакову – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу та «якнайшвидше відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен».

Відразу після цього прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про скликання позачергового засідання уряду для стоверення відповідної комісії.

Як повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктора, попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами. Харківська обласна прокуратура відкрила справу за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

Харківська поліція повідомила, що вже встановила керівників закладу та доставили їх до територіального відділу поліції для надання свідчень. Поліцейські розпочали розслідування пожежі за статтею «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Читайте також  У Лондоні пролунав потужний вибух, є поранені

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело