Якщо нічого не робити, Україна наблизиться до італійського сценарію у січні, – Шмигаль

Шмигаль заявив про італійський сценарій в Україні вже у січні.

Вже у січні 2021 року в Україні може настати італійський сценарій, коли медичні установи будуть переповнені хворими. Аби цього уникнути, уряд має запровадити додаткові карантинні заходи.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що виходом зі сформованої ситуації може стати введення жорстких карантинних заходів у вихідні дні. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє 24 канал.

Італійський сценарій в Україні
Шмигаль нагадав, як на початку пандемії ситуація з COVID-19 в Італії була критичною – медичні установи були переповнені. Прем’єр підкреслив, що Україна може повторити італійський сценарій вже у січні 2021 року.

Ми бачимо приклади, коли в Італії важких хворих кладуть просто на підлогу лікарень. І немає можливості надати їм медичну допомогу. Якщо нічого не робити в Україні, ми наблизимося до цього порогу вже в січні, – сказав Шмигаль.

На думку Шмигаля, виходом зі сформованої ситуації може стати введення жорстких карантинних заходів у вихідні дні, що, на його думку, не зупинить економіку, але стримає пересування великих мас людей і зменшить їх соціальні контакти.

В Україні анонсували запровадження карантину вихідного дня
На брифінгу 9 листопада очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов анонсував запровадження в Україні жорсткого карантину вихідного дня. Обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Що працюватиме у суботу та неділю:
продуктові магазини,
аптеки (зокрема ветеринарні),
АЗС,
громадський транспорт.
Заклади громадського харчування працюватимуть лише на виніс.
Крім того, рекомендують на вихідні заборонити роботу ТРЦ та проведення розважальних заходів.
Ситуація з COVID-19 в Україні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що ситуація критична, Україна дійшла до точки неповернення.

Читайте також  Звернення української громади Франції до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна

Він додав, що навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн, тому Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову ввели жорсткі карантинні обмеження.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело