Студента, який осквернив пам’ятник Героям Небесної сотні в Києві, відрахували з вишу – Геращенко

Студента, який у ніч на 22 жовтня осквернив пам’ятник Героям Небесної сотні на однойменній алеї в Києві, відрахували з його вишу, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Як написав він у фейсбуці, наказ ректора вишу про це був підписаний 23 жовтня.

Раніше того дня, 23 жовтня, поліція Києва повідомила, що затримала 21-річного студента за обґрунтованою підозрою у вчиненні хуліганських дій на алеї Героїв Небесної Сотні – він справляв там «природну потребу». За повідомленням, затриманий пояснив свої дії тим, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Кримінальне провадження за фактом хуліганських дій відкрив 22 жовтня відділ дізнання Печерського управління поліції Києва після повідомлення, що «в телеґрам-каналі одного з інформаційних порталів розміщене відео, де невідомий чоловік справляє природну потребу на алеї Героїв Небесної Сотні».

Алея Героїв Небесної Сотні в Києві є також меморіалом пам’яті більш ніж ста учасників акцій протесту на Майдані проти дій тодішньої влади в лютому 2014 року, які загинули від куль силовиків і яких символічно назвали Небесною сотнею – і за кількістю загиблих, і за назвою «сотні» – одиниці самоорганізації захисників Майдану. Назву алеї Героїв Небесної Сотні отримала частина Інститутської вулиці, на якій загинуло найбільше людей.

Читайте також  Віддасть всі гроші! Суд прийняв потужне рішення. Скандальний Микитась такого не чекав

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело