“О 4 ранку сказали, що моєї дівчинки більше немає”: 4-річна Влада померла страшною смертю

Чергова трагедія, пов’язана зі смертю дитини після звернення в медустанову, сталася в Росії. Так на Ставропіллі в реанімації однієї з ЦРЛ – 28 лютого там померла 4-річна дівчинка.

За повідомленням прес-служби СУ СКР по Ставропольському краю, в кінці лютого дитина захворіла і батьки відвели дочку до лікаря-педіатра зі скаргами на підвищену температуру, млявість, сонливість і кашель. Медик поставила маленькій пацієнтці діагноз «Гостра респіраторно-вірусна інфекція» і відправила лікуватися додому.

До ночі малятку стало зовсім погано, її екстрено госпіталізували спочатку в інфекційне відділення лікарні, потім – у відділення інтенсивної терапії. Але врятувати дитину не вдалося – вранці дівчинка померла.

Порушено кримінальну справу за статтею «Заподіяння смерті з необережності», для встановлення точної причини загибелі дитини і всіх обставин надання їй медичної допомоги призначена судово-медична експертиза.

Як повідомило «Блокноту» джерело в правоохоронних органах, співробітники лікарні намагалися приховати факт смерті дівчинки. Вони, всупереч встановленим правилам, не повідомили про подію в місцевий відділ слідкому, самі по-тихому провели розтин тіла і оформили документи.

Про трагедію правоохоронці дізналися випадково – з розмов городян. Лише після візиту людей у ​​погонах неприваблива правда спливла назовні.

Розповідь мами дитини, Жанни Юдіної, неможливо слухати без здригання.

– 27 лютого вранці ми з трьома дочками: 14-річною Аліною, 11-річною Вікторією і 4-річної Владою прийшли на прийом до педіатра в дитячу поліклініку при лікарні, – згадує згорьована жінка.

– У дівчаток була висока температура, у Владочки ще й опухли очі, спостерігалося сильне зневоднення. Лікар Бухаріна оглянула дітей, поставила їм діагноз ГРВІ та відправила лікуватися додому, попередньо сказавши взяти у Влади ще й кров на аналіз. Через годину я забрала результати аналізу, показала їх педіатру. Та подивилася, відповіла, що у нас все в нормі. Я запитала, чому у дочки не спадає набряк очей, може, алергія, але педіатр відмахнулася – мовляв, не панікуйте, йдіть і лікуєтеся вдома.

До вечора малятку стало зовсім зле: її рвало, губи посиніли, на ніжках проступили гематоми, температура злетіла під 40. Ми на машині відвезли дитину до приймального покою лікарні. Черговий лікар нас направив до інфекційного відділення. Там Владою спочатку ніхто і займатися не хотів: її поклали на голу, без матраца, подушки і ковдри, кушетку в оглядовому, так що чоловікові довелося зняти з себе кофту і вкрити дочку. Медики навіть не підходили до неї. Дитину трясло, морозило, її вирвало, потім вона сходила під себе по-великому, але ніхто з них навіть не запропонував допомогу, щоб обтерти і обмити донечку. І тільки через годину її зволили перевести в палату, взяти кров на аналіз.

Потім, за словами Жанни Юдіної, було стрімке погіршення стану дочки, лікарі заметушилися, але, замість того, щоб зайнятися дитиною, сперечалися один з одним – кому «возитися» з дівчинкою, бо кожен медик заявив, що це не по його частині. У підсумку довелося викликати карету швидкої, яка доставила Владу в реанімацію.

– У реанімацію нас спочатку не пустили, – продовжує жінка. – Що там робили з дитиною, які маніпуляції і процедури проводили, невідомо.

Близько о пів на другу ночі 28 лютого мені все ж таки дозволили пройти до дочки. Він була під крапельницею, але в свідомості, просила пити і забрати її звідси додому. Коли я стала міняти їй промоклу від поту піжаму, побачила, що гематоми, які були тільки на ніжках, тепер уже поширилися по всьому тілу. Я звернула на це увагу жінки-лікаря, але вона мені хамськи відповіла:

«Звідки я знаю, звідки у неї синці, мабуть, ви її так тягли в лікарню, що їх насадили». Як тільки Владі відключили крапельницю, їй стало зовсім погано: рвала кров’ю, посиніла, стала задихатися. Мене вигнали в коридор, а о 4 годині ранку сказали, що моєї дівчинки більше немає … Вже вдень 28 лютого мені подзвонив слідчий і попросив під’їхати до відділу. Від нього я дізналася, що лікарі намагалися приховати НП: вони не повідомили правоохоронні органи про випадок летального результату в лікарні, самі нишком провели розтин і обробили чимось тіло донечки. Поліція і слідчий комітет про це дізналися чисто випадково – розповів хтось з місцевих. Загалом, довелося робити повторний розтин, тепер як годиться – в присутності слідчої групи.

Невтішним батькам в лікарні видали свідоцтво про смерть, в якому в якості причини загибелі Влади вказані інфекційний міокардит, ендокардит з ураженням клапанів серця і запальна реакція інфекційного походження.

 

Наталя

Recent Posts

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК Всі чоловіки віком…

26 хв. ago

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

2 години ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

5 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

7 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

14 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

15 години ago

This website uses cookies.