Кузьма загинув п’ять років тому: як живе його сім’я сьогодні

Рівно п’ять років тому в аварії на Дніпропетровщині трагічно загинув популярний український музикант, вокаліст гурту “Скрябін” Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін).

Йому було 46 років. У співака залишилися дружина Світлана Бабійчук і єдина дочка Марія-Барбара Кузьменко. Про те, як вони живуть через п’ять років після загибелі Скрябіна, – далі в матеріалі OBOZREVATEL.

Так, дружина артиста – Світлана Бабійчук. Вони були одружені з 1994 року. Світлані зараз 51. Вона художниця, майстриня розпису по дереву, дочка художника Івана Бабійчука.

Як відомо, Світлана є засновницею благодійного фонду “Фонд імені Кузьми Скрябіна”, вона продовжує справу чоловіка, допомагаючи дитячим будинкам, лікарням, займається волонтерською діяльністю і підтримує українських військових – з 2014 року Кузьма активно допомагав фронту і відвідував поранених військових у госпіталях.

Світлана та Андрій прожили в шлюбі 21 рік. Їхній доньці Марії-Барбарі (Скрябін називав її Бася) 22 роки. Дівчина навчається в Національному медичному університеті імені Богомольця в Києві, хоче стати дерматологинею.

Коли батька не стало, дівчині було 17. Їй довелося нелегко, рідні навіть зверталися до фахівців.

“Онука, звісно, сильно пережила цей період. Довелося й до лікарів звертатися. Вона навіть досі не може отямитися, так само, як і ми. Вона єдина дочка у свого тата. А він у нас був єдиний син”, – розповідав батько Кузьми.

У соцмережах Марія-Барбара нечасто публікує нові знімки. Однак на рідкісних фотографіях вона здебільшого позує з величезними кулями й розкішними букетами квітів.

А 20 грудня дочка Андрія Кузьменка вийшла заміж. Її обранцем став молодий чоловік Віктор Тур. Він, як і Марія-Барбара, навчається в Київському медичному університеті, куди вони обидвоє вступили в 2014 році.

На весіллі були присутні співак DZIDZIO і українська телеведуча Катя Осадча.

Зазначимо, загибель Кузьми важко сприйняли і його батьки, Віктор і Ольга Кузьменки. Мама музиканта не могла повірити в те, що трапилося, і не розуміла, як жити далі. Тоді, щоб хоч якось заглушити біль, вона написала книгу про нього – “Моя дорога птаха”. А трохи пізніше жінка стала займатися гуртом “Скрябін”, знайшла нового фронтмена, щоб продовжити справу сина.

Батьки Кузьми створили благодійний фонд. Частина зібраних коштів йде на пам’ятні місця для Андрія Кузьменка. Інша – для військових.

Як відомо, сім’я Кузьми отримала з рук Петра Порошенка орден “За заслуги” I ступеня. На місці загибелі музиканта встановили меморіальний знак. У Луцьку та Львові з’явилося відразу кілька пам’ятників Скрябіну. А в Одесі створили стіну Кузьми. У Фастові Київської області, Радомишлі та Малині Житомирської області перейменували вулиці на честь лідера гурту “Скрябін”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 2 лютого 2015 року Андрій Кузьменко розбився в автокатастрофі, коли повертався з концерту в Кривому Розі. Щорічно в день смерті і день народження українці зворушливо згадують музиканта.

Наталя

Recent Posts

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

1 годину ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

9 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

10 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

13 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

16 години ago

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає – буде спільне рішення по всьому ЄС

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає - буде спільне рішення по…

18 години ago

This website uses cookies.