Збила ракета РФ? В РНБО зробили гучну заяву про аварію Boeing 737

Серед можливих версій причин аварії літака МАУ в Тегерані буде розглянута і атака Boeing 737 зенітною ракетою російського ЗРК “Тор”.

 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов, написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов. За словами Данилова, група із 45 українських експертів, яка вже прибула до Ірану в ніч на 9 січня, шукатиме уламки ракети, якою могли збити пасажирський лайнер.

Секретар РНБО наголосив, що делегація веде переговори із представниками компетентних органів Ірану, зокрема іранського ІСАО – міжнародної організації цивільної авіації. Всього розглядається чотири ключові версії причин катастрофи:

ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК “Тор”, бо інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася у мережі;

зіткнення з БПЛА або іншим літальним об’єктом;

руйнування і вибух двигуна з технічних причин;

вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Данилов уточнив, що до складу комісії з розслідування трагедії включені фахівці, які також беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський “Боїнг” МН-17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети “Бук “, яка збила малайзійський літак.

“Наша комісія зараз узгоджує з іранською владою питання виїзду на місце катастрофи і має намір провести пошуки уламків російської зенітної ракети ЗРК “Тор” згідно з тими даними, які були опубліковані в інтернеті. Ми використовуємо всі напрацювання з розслідування атаки на “Боїнг” МН-17, щоби встановити істину і у справі про загибель українського літака у Тегерані”, – сказав секретар РНБО.

Він наголосив, що хід дипломатичних переговорів з іранською стороною дає всі підстави сподіватися на співпрацю з усіх питань, включаючи участь української комісії у розшифруванні “чорних скриньок” літака, що розбився.

“Розслідування загибелі українських громадян перебуває на особистому контролі президента України, про всі дані, які можливо опублікувати, ми негайно інформуватимемо українське суспільство і ЗМІ”, – пообіцяв Данилов.

 

Зоряна

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

1 годину ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

4 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

6 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

13 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

14 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

18 години ago

This website uses cookies.