“Ти що, безсмертний?” У Росії студент розстріляв однокурсників і наклав на себе руки

У Благовіщенську (Росія) у Амурському коледжі будівництва та житлово-комунального господарства студент влаштував стрілянину, внаслідок якої п’ятеро учнів отримали серйозні поранення.

Сам стрілець незабаром наклав на себе руки в одній із аудиторій встигнувши поранити перед цим одного з поліцейських, передає Telegram-канал “112”. (Щоб подивитися фото і відео, доскрольте до кінця сторінки).

Що відомо:

За попередніми даними, студент відкрив стрілянину через конфлікт із однолітками.

Першими на місце події прибули співробітники ДПС, вони і чинили опір хлопцеві.

Засорін забарикадувався в аудиторії і вистрілив собі в голову.

СК РФ порушив кримінальну справу – вбивство двох осіб, вчинене з хуліганських спонукань.

Причиною могла стати помста через дівчину. ЗМІ пишуть, що її нібито згвалтували в одному із приміщень коледжу.

Як з’ясувалося, криваву стрілянину влаштував студент 4 курсу– 19-річний Данило Засорін. Перед цим його вигнали з аудиторії за запізнення. Хлопця попросили вийти під час розпочатого заняття, через якийсь час він повернувся з п’ятизарядною рушницею у руках і почав стріляти.

Водночас у Telegram-каналі LIFE SHOT уточнюють, що трагедія розігралася на другому поверсі навчального закладу. За словами очевидців, те місце всипане гільзами. В туалеті оперативники знайшли рюкзак Засоріна з коробкою патронів, а поруч із коледжем – його машину. Вона була заведена.

Учні розповіли, що тієї миті, коли хлопець зайшов зі зброєю до аудиторії, всі студенти сховалися під парти. Стояти залишився тільки один з них. “Ти що, безсмертний? Давай перевіримо”, – звернувся до нього Засорін і вистрелив у однокурсника.

Спочатку ЗМІ повідомляли, що Олексій Голубничий (той, хто прийняв на себе перший постріл) помер, проте потім з’ясувалося, що він перебуває в лікарні у важкому стані.

Кажуть, потім зловмисник почав цілитися у спини товаришів. У підсумку ще трьох потерпілих госпіталізували. 17-річного Єгора Стасюка поранено в стегно, інший студент, Касьян Каманець, отримав кулю в шию, Владислав Рожков – у сідницю. Усіх оперують.

Обережно! Кадри 18+

Поранений Голубничий саме збирався одружитися зі своєю дівчиною Дариною. Хлопець планував зробити пропозицію буквально днями, повідомляє Telegram-канал Mash.

Як розповіли потім у МВС, поліцейські піднялися на другий поверх навчального закладу, де трапилася перестрілка:

“Зловмисника блокували в аудиторії. З метою забезпечення безпеки життя і здоров’я громадян, співробітники поліції вивели всіх, хто перебував у приміщенні, на вулицю. На місці події виявлено тіла двох молодих людей, зокрема стрільця, також внаслідок інциденту попередньо троє постраждали. За попередніми даними зловмисник скоїв суїцид з використанням своєї зброї. Вонв зареєстрована на вказаного громадянина”.

За версією правоохоронців, зловмисник влаштував розбірки через конфлікт з однолітками.

Студенти стверджують, що Засорін був абсолютно звичайним хлопцем. “Він був тихий, спокійний хлопець. Прийшов до коледжу з рушницею, почав стріляти. Ніхто не чіпав його”, – розповідають вони.

Він сидів на першій парті і ніколи “не висувався”. Також знайомі називали Данила “спокійним наркоманом”. Стріляв у студентів – зі своєї рушниці Іж-81 12 калібру. Придбав він її у серпні, а за кілька місяців до того отримав дозвіл на носіння зброї.

Рідним пояснив, що захопився полюванням, однак жодного разу не виїжджав на нього.

Товариші стрільця стверджують, що відкритих конфліктів у нього ні з ким не було, ніхто його не “принижував”.

Пізніше в мережі показали відео, зняте в перші хвилини після стрільби. “Така, хлопці, у нас тут ситуація. Мамо, як страшно! Зараз на носилках виносити дітей будуть, хто важкий”, – говорить автор кадрів.

Один із одногрупників Засоріна при цьому розповів, що до початку пари той підійшов до нього з питанням “Ти жити хочеш?”.

“Коли почалася пара цей залетів, схопив училку. Пальнув і викинув її. Двох пальнув, а у в вікно вистрибнув. А до цього, за день або за два побили його чи що”, – говорить він.

 

lena lena

Recent Posts

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК Всі чоловіки віком…

2 години ago

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

4 години ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

6 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

8 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

15 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

16 години ago

This website uses cookies.