Зарплати “в конвертах” отримують майже половина працюючих українців

У 2018 році підприємства залишали 40% своїх доходів не задекларованими, а 32% працівників компаній не значилися в офіційному штаті.


Соцопитування КМІС,проведене серед власників і топ-менеджерів українських компаній,показав,що в 2018 році 45% заробітної плати працівникам було виплачено неофіційно,а в 2017 році 46%.Результати опитування були опубліковані в п’ятницю,11 жовтня.

За даними проса,32% працівників компаній у 2018 році не були офіційно працевлаштовані,що дещо менше,ніж у 2017 році (35%).При цьому 40% своїх доходів підприємства України залишали не задекларував у 2017 і 2018 рр.

Дослідження проводилося в 2019 році Київським міжнародному інститутом соціології в рамках проекту SHADOW,що фінансується Європейською комісією за програмою HORIZON 2020. Дослідження базується на методології Putnins and Sauka (2015).

Опитування підприємств України проводився в березні – травні 2019 року. Методом телефонного інтерв’ю було опитано 800 власників,керівників і топ-менеджерів компаній по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Опитування покриває всі сектори економіки і охоплює різні за розміром компанії (великі,середні,малі і мікро).

Нагадаємо,що раніше середня зарплата українців різко знизилася.Зарплата українців в серпні знизилася на 434 грн.Найвища зарплата в Києві,а найнижча – на Буковині.У більшості областей люди отримують зарплату в межах 8-9 тис грн.

Також повідомлялося,що українці назвали рівень”щасливою”зарплати.Середній житель України хотів би отримувати 19,3 тис.Грн.У порівнянні з лютим 2018 року бажаний рівень зарплати зріс на 4899 грн.

Наталя

Recent Posts

Американський генерал пояснив, коли зупиниться Путін

Американський генерал пояснив, коли зупиниться Путін Генерал Бен Годжес вважає, що союзники мають об'єднати всі…

1 годину ago

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події Перший Саміт миру відбудеться 15-16…

9 години ago

“Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків”: куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?

"Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9…

11 години ago

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст Росія здатна влаштувати…

13 години ago

“Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок”: повістки, ТЦК, мобілізація

"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація В Україні тривають…

15 години ago

Статус “обмежено придатний” скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов’язаних, у яких він був

Статус "обмежено придатний" скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов'язаних, у яких він був…

17 години ago

This website uses cookies.