Перший пішов: Новий Генпрокурор Рябошапка звільнив головного військового прокурора Матіоса

Рябошапка підписав наказ про звільнення Головного військового прокурора.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади Головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У прес-службі зазначають, що Матіос виключений зі списків особового складу Генеральної прокуратури і направлений в розпорядження Міністерства оборони для вирішення питання подальшого проходження військової служби.

“В понеділок, 2 вересня 2019 року, керуючись законом України “Про прокуратуру”, положенням про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України, а також на підставі листа міністра оборони України від 02.09.2019, генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади заступника генерального прокурора – головного військового прокурора Анатолія Матіоса”, – йдеться в повідомленні.

Додамо, Анатолій Матіос 26 червня 2014 року Матіос був призначений заступником генерального прокурора України – начальником головного управління процесуального керівництва у кримінальних виробництвах слідчих центрального апарату і нагляду за дотриманням законів у військовій сфері і затверджений членом колегії Генеральної прокуратури України. З 26 серпня 2014 року – призначений заступником генерального прокурора України – головним військовим прокурором.

Раніше Матіос був начальником УСБУ у Львівській області. У 2008-2009 роках – начальник УСБУ в Одеській області. У 2009-2010 рр. – перший заступник ГУ “К” СБУ в Києві.

Зоряна

Recent Posts

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події Перший Саміт миру відбудеться 15-16…

5 години ago

“Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків”: куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?

"Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9…

7 години ago

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст Росія здатна влаштувати…

9 години ago

“Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок”: повістки, ТЦК, мобілізація

"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація В Україні тривають…

11 години ago

Статус “обмежено придатний” скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов’язаних, у яких він був

Статус "обмежено придатний" скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов'язаних, у яких він був…

13 години ago

Обмінники готуються помітно переписувати курс долара: чого очікувати українцям вже у травні

Обмінники готуються помітно переписувати курс долара: чого очікувати українцям вже у травні Найближчим часом українські…

15 години ago

This website uses cookies.