Страшна трагедія! Консиліум лікарів “не помітив” травм дитини і вона загинула.

Медиків звинуватили в загибелі дитини

Не поставлений вчасно правильний діагноз пацієнту призвів до трагедії – напередодні підліток на Житомирщині потрапив у страшну ДТП, лікарі халатно поставилися до хлопцея, що в підсумку і призвело до його смерті.

«На Житомирщині чотирьох лікарів районної лікарні звинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті неповнолітнього», – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Історія почалася з того, що ще в травні 2015 року зі місця ДТП бригада швидкої допомоги в Житомирській області доставила в лікарню потерпілого:

«У 16-річного хлопця були закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, травматичний шок, множинні рани голови, рук, ніг». Відомо, що тоді підлітка помістили у відділення інтенсивної терапії:

«Того ж дня його оглянув консиліум лікарів у складі чергового лікаря-хірурга, завідувача дитячим відділенням і лікаря-анестезіолога. Наступного дня, під час чергування іншого лікаря-анестезіолога, стан хворого погіршився. Внаслідок, наступила смерть пацієнта », – йдеться в пояснювальних матеріалах.

«Лікарі не виконали вимоги клінічного протоколу надання медичної допомоги. Зокрема, неналежним чином проведено діагностику та обстеження, не поставили вчасно правильний діагноз і не госпіталізували в спеціалізоване відділення стаціонару ».

Всіх причетних до трагічного випадку медиків звинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків – швидше за все, хлопець помер саме через недбале ставлення лікарів. Відомо, що справу розгляне Красноармійський районний суд області, позов подали батьки загиблого юнака. Горе-медикам загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, також можливо, що їх відправлять на виправні роботи на строк до двох років, як і можлива в’язниця – можуть посадити на термін до двох років.

lena lena

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

32 хв. ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

3 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

5 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

12 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

13 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

17 години ago

This website uses cookies.