Кравчук зробив скандальну заяву про звільнення Кличка: хаос на всіх рівнях

Хаос, який зараз існує в управлінні державою, а він існує на всіх рівнях, потрібно припинити. І якщо йти за Конституцією, то в Києві має бути і голова Київради, і мер, і голова адміністрації.

Про це в ефірі інформаційно-політичного інтерактивного ток-шоу заявив перший президент незалежної України Леонід Кравчук.

Відповідаючи на питання, чи потрібно Зеленському звільняти Віталія Кличка з посади голови КМДА, а залишити за ним лише посаду голови Київради, Леонід Кравчук зазначив:

«Якщо згадати, як це відбувалося протягом останніх 27 років, то воно було по-різному за різних президентів. Були розділені посади, був голова Київради і голова адміністрації. Але тут я думаю, що потрібно цей хаос, який зараз існує в управлінні державою, а він існує на всіх рівнях, припинити», – наголосив перший президент незалежної України.

Водночас, наголосив Кравчук, кожен державний орган, кожне міністерство має своє положення про відповідальність. Але зараз, за словами колишнього президента, в держорганах України немає ні відповідальності, ні порядку, ні організації.

«Та якщо йти за Конституцією, то в Києві має бути голова Київради, мер і голова адміністрації. Це за Конституцію. Але якщо глянути на ситуацію доцільності двовладдя, яке завжди у таких випадках існує, то потрібно змінити закон.

І тут я абсолютно підтримую президента Зеленського, який каже, що навіть якщо ми із цим не погоджуємося, але є закон, який ми маємо виконувати. Тому потрібно змінити закон, прийнявши його відповідно до ситуації. Інакше – це завжди буде проблемою», – акцентував Леонід Кравчук.

Нагадаємо, прем’єр Володимир Гройсман заявляє, що уряд розгляне питання про погодження звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації на найближчому засіданні, тобто 31 липня.

“Як прем’єр-міністр я внесу це питання на найближче засідання уряду для розгляду. Усі попередні рішення такого характеру були підтримані урядом. Я не заважав попередньому президенту призначати голів адміністрацій, і не буду заважати президенту діючому. Як уряд визначить – подивимось. Ми обговоримо це питання і проаналізуємо”.

Гройсман наголосив, що питання звільнення голови міської адміністрації у компетенції президента.

Згідно з Конституцією всі голови держадміністрацій складають свої повноваження перед новообраним президентом і багато голів ОДА і РДА вже змінились

“Так чи інакше, він складає свої повноваження. А далі питання призначення – призначить президент Кличка чи не призначить”, – заявив Гройсман.

lena lena

Recent Posts

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

31 хв. ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

52 хв. ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

5 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

7 години ago

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає – буде спільне рішення по всьому ЄС

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає - буде спільне рішення по…

9 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство (ФОТО)

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство…

11 години ago

This website uses cookies.