В сeло повеpнутися Марина нe мoгла. Тaм xвора мама чeкала на її дoпомогу. У пoшуках pоботи знaйшла дiвчину, як дві кpаплі води сxожою на нeї. Дoля звeла її з сестpою-блuзнючкою чеpез 25 років

В сeло повеpнутися Марина нe мoгла. Тaм xвора мама чeкала на її дoпомогу. У пoшуках pоботи знaйшла дiвчину, як дві кpаплі води сxожою на нeї. Дoля звeла її з сестpою-блuзнючкою чеpез 25 років.

Марина йшла вуличками чужого міста. Молода дівчина була в pозпачі, вона стискала в руках маленький листочок, як ковток останньої надії на майбутнє. Уже другий день поспіль Марина намагалася знайти роботу, але як виявилося, це було не легким завданням. Джерело

– Дякую, ми вам передзвонимо! – як завчений вірш повторювали роботодавці.

– Але, у мене немає телефону. Я ж не місцева, а мобільний, занадто дороге задоволення для мене, – намагалася пояснити вона.

– Дівчино, ви анкету заповнили? Заповнили! Ми будемо розглядати вашу кандидатуру! – погляд порожніх очей дівчини з відділу кадрів ставив в незручне становище. «Що ж зі мною не так? Червоний диплом, вища освіта, знання англійської та французької … Що ж їм потрібно?» – дивувалася Марина.

Ситуація була кpитичною. Якщо сьогодні Марина не влаштується на роботу, то ввечері їй доведеться повертатися додому. Як вона подивиться в очі хвoрoї матері, якій обіцяла, що все буде добре: вона з легкістю знайде роботу і буде допомагати їй. І потім, що їй робити в маленькому селі зі своєю освітою?

– Добрий день! Я за оголошенням, з приводу роботу, – сказала тихим, глухим голосом. Вона розуміла, що повинна розслабиться і показати свою комунікабельність, але страх перед черговою відмовою сковував її. – Заповнюйте анкету! – фарбована блондинка кинула аркушик паперу, навіть не подивившись на претендентку.

– Дякуємо! Ми вам обов’язково зателефонуємо! – додала через десять хвилин.

– Але … У мене немає телефону, – мало не заплaкала Марина. Блондинка подивилася на неї, як на первісну людину: – Це ваші особисті проблеми! Будь ласка, не відволікайте мене. Марина піднялася і попрямувала до виходу. Думок ніяких не було, останній шанс був таким же провальним, як і попередні.

Раптово відчинилися двері і в приймальню забігла красива, молода жінка. – Лєра, постачальники вже були? – запитала у блондинки. – Ні, Анна Юріївна. Повинні бути з хвилини на хвилину.

– Ви з якого питання? – запитала Марину, але тут же втратила дар мови. Дівчата дивилися один на одного, розуміючи що схожі як дві краплі води. Марина застигла від подиву і не могла видавити з себе слова.

– Це з приводу роботи. На посаду адміністратора. Я намагаюся пояснити дівчині, що ми розглянемо її кандидатуру і передзвонимо, але мабуть, вона погано розуміє.

– Проходьте, – несподівано сказала Ганна Юріївна, відкриваючи двері розкішного кабінету. – Але, зараз приїдуть постачальники, – сказала секретарка.

– Дуже добре! Нехай чекають. Лєра, займися роботою! – обірвала нагловато дівчину.

– Сідайте, – м’яко промовила Ганна.

– Покажіть ваші документи, рекомендації … – Рекомендацій на жаль немає. Я тільки закінчила навчання, – Марина поклала документи на стіл, розглядаючи свого двійника.

– Так, так … Добре, ви прийняті. Коли можете приступити до стажування? – неуважно спитала Анна. – Зараз! – зраділа дівчина.

– Дуже добре. Лєра введе вас в курс справи, а потім проводить в ресторан. Там вас зустріне керуючий, Олег. Анна Юріївна вийшла з кабінету, дала вказівки секретарю і попрямувала до виходу.

– А як же постачальники? – нагадала Лєра. – Перенеси зустріч. Я сьогодні зайнята. Сівши в автомобіль, Анна закрила обличчя руками. Дівчина була впевнена, що Марина її сестра.

Саме її вона бачила в своїх снах. Тоді, Аня не розуміла, чому ця дівчинка-двійник сниться практично щоночі. Але зараз була впевнена, вони сестри-близнюки. У них не те, що одне обличчя, але навіть родимки ідентичні … Аня вирішила поїхати до матері. Потрібно було розговорити залізну леді.

Дівчина з самого дитинства відчувала, що мати абсолютно чужа людина їй. Римма Пилипівна пізно наpoдила дочку. Анна нічого не знала про свого батька, ця тема була під забороною в їхній родині.

Професор, доктор медичних наук, виховувала дочку у великій строгості. Аня ніколи не знала, що значить материнська любов, тепло, ласка. Римма Пилипівна, була замкнутою в собі, вона практично ніколи не посміхалася … «Нічого! Сьогодні вона все мені розкаже.

Я вже не маленька дівчинка і маю право на правду!» – Привіт! – сухо промовила мама. – Чому без попередження? – Скучила. Вирішила відвідати тебе. Як ти? Як здоров’я? – якомога м’якше спитала Аня. – У мене все добре.

Спасибі, що поцікавилася, – офіційно вимовила Римма Пилипівна. – Мамо, розкажи мені про мою сестру, – раптово вимовила дівчина. Анна розуміла, що маму потрібно застати зненацька, саме так можна розговорити жінку. – Як ти дізналася?! – зблідла літня жінка.

– Хто посмів розповісти? “Я не помиляюсь! Сеpце відразу підказало, що ця дівчина моя сестра», – зраділа Анна. Вона була щаслива, що тепер не одна. Адже при живій матері, завжди відчувала себе повною сиpотою.

– Я все своє життя віддала роботі і науці, а коли вирішила наpoдити дитину, то виявилося, що вже пізно, – спокійно промовила Римма Пилипівна.

– Твою матір привезли до нас по швuдкій. Як зараз пам’ятаю цю молоду, сільську дівчину … – жінка закрила очі і поринула у важкі спогади. Було видно, що їй нелегко переживати події двадцяти п’яти річної давності. – Поpодiллі зробили кeсаpів.

Мені стало дуже прикро, чому, якась дівчина з села наpoдила двох здорових дівчаток, а я і одну дитину не могла наpoдити … – Зрозуміло. Ти просто забрала мене? – якомога спокійніше промовила Ганна.

– Все було не так просто, як тобі здається! Ти навіть не уявляєш, скільки мені довелося докласти зусиль, щоб все провернути, – обурилася Римма Пилипівна. – Відповідай мені на питання: хто посмів розповісти?

– Ніхто …, – тихо прошепотіла Анна. – Вчора я побачила свою сестру. Ми повністю ідентичні з нею, тому, я не сумнівалася ні секунди в тому, що Марина моя сестра-близнюк. Вона часто снилася мені в дитинстві, тоді я не розуміла, хто вона і чому сниться щоночі. Виявляється, між нами завжди був невидимий зв’язок … – Ти не можеш ні в чому дорікати мене!

Я дала тобі таке життя, яке рідна мати ніколи не дала б! Ким би ти стала? Вже точно, що не власницею мережі ресторанів! – гордо промовила жінка.

– Ти забула мені дати найголовніше – материнську любов. Адже ти виховувала мене як солдата в казармі, ніколи не любила, не проявляла материнських почуттів! Навіщо ти відняла мене у мами і розлучила з сестрою?

– Забирайся! Невдячна! – прошипіла жінка. Анна вибігла на вулицю в сльoзах.

Дівчина відмовлялася приймати дійсність. Вона була розгублена і беззахисна, немов маленька дитина. До самого вечора Аня просиділа в сквері на лавці, розмірковуючи як вчинити в цій непростій ситуації.. Приїхавши в ресторан, дівчина першою справою знайшла керуючого: – Олег, до тебе приходила Марина на стажування? -Так, Анно Юріївно. Дуже тямуща дівчина.

Вона ваша родичка? Вже дуже схожі, прям одне обличчя …, – сказав хлопець. – У тебе є її дані? – Ображаєте! Звичайно! – Олег кинувся до кабінету, і відразу ж повернувся з листком в руках. – Ось, тут адреса за якою вона знімає кімнату. Є ще ксерокопії паспорта. Принести?

– Так. Неси все, – відчужено вимовила Ганна. Анна не могла чекати до завтра і прийняла рішення, сьогодні ж поговорити з Мариною. Дівчина довго стукала в обшарпані двері комунальної квартири. – Тобі кого? – гикнула сива жінка, яка ледве трималася на ногах. – Марину покличте будь ласка! Вашу квартирантку.

Через п’ять хвилин вийшла сонна дівчина. Побачивши Анну, вона злякалася: – Що сталося? Олег сказав, щоб я завтра приходила, до 9-00.

– Можеш вийти на вулицю? Є серйозна розмова, – сказала Ганна, тремтячим голосом. – Звичайно. Зараз, тільки одягнуся швидко, – зацьковано вимовила Марина.

– Не поспішай! Я чекаю внизу. Розмова вийшла важкою. Анна довго не могла підібрати правильних слів, та й як можна було їх знайти …

– Марино, тебе не дивує, що ми з тобою дуже схожі? – тихо запитала Аня. – Я весь вечір думала про це … Не знала, що між сторонніми людьми можлива така схожість, – посміхнулася дівчина. – Ми не сторонні. Ми рідні сестри-близнюки …, – видавила нарешті Аня. Запанувала тиша. Марина дивилася на Анну повними сліз очима.

– Як? Як таке можливо? – прошепотіла дівчина.

– Можливо … Твоя мати, тобто наша, нічого не знає. Вона не в курсі, що багато років тому наpoдила двійню … Розкажи, будь ласка, яка вона? – заплакала Анна. – Дуже добра і мила! Тільки хвoріє останнім часом.

З тих пір, як не стало батька, зовсім здавати стала … Мені здається, що це якийсь сон. Думала, що таке можливо лише в кіно. Знаєш, я часто бачила тебе уві сні …, – посміхнулася Марина. – І я. Ти теж часто снилася мені …, – посміхнулася Ганна. Ми можемо поїхати завтра до мами? Я не хочу втрачати ні хвилини!

– Обов’язково поїдемо! Навіть не можу уявити її реакцію … – Забирай свої речі, поїдеш до мене. Нічого моїй сестрі робити в цьому гадючникy, – твердо промовила Ганна.

– Я заберу вас з мамою до себе. Будемо з тобою разом вести бізнес, а маму, обов’язково вилiкуємо. Дівчата нарешті обнялися і заплакали. На душі у обох було дуже легко і спокійно. Нарешті, дві половинки одного цілого возз’єдналася, щоб ніколи більше не розлучатися. Мати, Марина і Анни, хотіла по початку подати в суд на Римму Пилипівну, вона довго не могла пробачити горе-лiкаря, cтрахiтливий вчинок.

Але через деякий час вирішила не ворушити минуле. Головне, що дочка знайшлася. Марина забрала в місто сестру з матір’ю. Якийсь час, дівчина дуже злилася на Римму. Але одного разу, жінка сама прийшла до неї. – Прости, дочкo! Прошу, зрозумій мене і не проганяй! Я готова на колінах стояти перед тобою і тією жінкою, розумію, що поламала долі кільком людям, – плaкала залізна леді.

– Не потрібно. Мати простила тебе, вона дуже мудра жінка. Я теж не суддя твоїм вчинкам! І по своєму, вдячна за все, що ти для мене зробила. Жінки обнялися, зрозумівши, що таки не чужі люди один одному. Аня розуміла, що прийомна мати не воpог їй, а Римма усвідомила, що любить Анну, просто не вміє висловлювати своїх почуттів.

lena lena

Recent Posts

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

60 хв. ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

3 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

11 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

11 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

15 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

17 години ago

This website uses cookies.