“Не ганьбіть себе”: Зеленському поставили жорсткий ультиматум через кадрове рішення

Президента України Володимира Зеленського закликали не підписувати указ про призначення керівниками 8 ОДА кандидатур, які розглядалися вчора на засіданні уряду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віцепрем’єр-міністр Павло Розенко. За його словами, під час дискусії на засіданні Кабміну з’ясувалося, що були порушені затверджені самим же Зеленським правила.

1.! Ніяких “відкритих, прозорих, чесних і публічних” конкурсів на посади голів ОДА не було проведено. Кандидати (крім одного) так і не змогли чітко пояснити, як вони опинилися серед претендентів на зазначені посади;

2.! “Відбір” кандидатів було здійснено без залучення відомих HR агентств.

3.! “Відбір” кандидатів проходив кулуарним способом. Прізвища кандидатів не були оприлюднені й не відбувалося громадського обговорення цих кандидатур. Навіть членам уряду були роздані матеріали про кандидатів, і взагалі перелік кандидатів лише за півгодини до засідання уряду.

4.! Структури громадянського суспільства, громадські організації, недержавні інститути і наші співгромадяни були повністю позбавлені можливостей обговорити і висловитися щодо запропонованих Вами кандидатурах. А точка зору тих, кому все ж вдалося пробити інформаційний вакуум, була повністю проігнорована!

“Наслідком такої непрозорості й кулуарності в ухваленні кадрових рішень серед претендентів на посади голів обласних адміністрацій опинилися люди зі шлейфом сумнівного, кримінального минулого і з відверто антиукраїнською позицією”, — написав Розенко.

На його думку, Зеленський має всі можливості, щоб у тижневий термін провести новий відкритий і прозорий відбір на посади голів ОДА. Він зазначив, що деякі із запропонованих президентом осіб зможуть перемогти і на відкритому конкурсі на посади, оскільки серед них є “дійсно гідні кандидатури”.

“Думаєте, пане президенте! Не ганьбіть себе й українців сумнівними кадровими рішеннями. Доведіть усім, що Ви проти кулуарства, договірняківих і непрозорості в політиці, зокрема й у кадрових призначеннях. Не повторюйте помилок минулого. Формуйте дійсно нову політичну культуру в Україні!” — підсумував Розенко.

 

lena lena

Recent Posts

З якими хворобами звільняють від мобілізації. Оновлений повний перелік

З якими хворобами звільняють від мобілізації. Оновлений повний перелік Перелік захворювань, із якими військовозобов'язаного можуть…

3 години ago

В Україні прогнозують небезпечні явища: в яких областях і чого саме чекати

В Україні прогнозують небезпечні явища: в яких областях і чого саме чекати Уже цієї ночі…

5 години ago

Адвокат пояснив, за яких умов в українців примусово вилучати житло для потреб ЗСУ

Адвокат пояснив, за яких умов в українців примусово вилучати житло для потреб ЗСУ В Україні…

7 години ago

Від сьогодні в Україні не існуватиме “обмеженою придатних”

Від сьогодні в Україні не існуватиме "обмеженою придатних" З 4 травня в Україні майже повністю…

9 години ago

Чи потрібно жінкам одягати хустку в церкві: відповідь священника здивує багатьох

Чи потрібно жінкам одягати хустку в церкві: відповідь священника здивує багатьох Традиція покривання голови в…

11 години ago

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК Всі чоловіки віком…

13 години ago

This website uses cookies.