На Волині священику заборонили проводити службу через поїздку до Туреччини (відео)

Священик з Нововолинська Віктор Мартиненко розповів про перехід до ПЦУ та поїздку до Туреччини, після якої УПЦ МП заборонила йому проводити богослужіння.

Про це він розповів у інтерв’ю для “БУГу”.

“Мене заборонили за службу Божу, за співслужіння з ієрархами і кліриками Вселенської патріархії. Тієї церкви, єдністю з якою ми пишалися чверть століття і будували свою канонічну ідентичність”, – розповідає Віктор Мартиненко.

За його словами, всі хрестилися у православній церкві, а не московській чи українській. Московська церква сьогодні відійшла від єдності Православ’я, натомість в єдності сьогодні церква українська. “У нас нічого не помінялося. Ми нікуди не переходили, бо 24 роки були в єдності зі світовим Православ’ям. Тепер московська патріархія від’єднується від єдності Православ’я, а ми залишаємося в єдності Православ’я тепер вже в новоствореній церкві України”, – розповів Віктор Мартиненко.

Нагадаємо, нещодавно отця Віктора Мартиненка за співслужіння з кліриками Константинопольського патріархату митрополит Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ МП Володимир заборонив у служінні без права Причастя. Після отримання наказу про заборону у служінні Віктор Мартиненко написав митрополиту Володимир-Волинському і Ковельському Володимиру листа, у якому пояснив його абсурдність. Також отець Віктор опублікував указ митрополита Олександра (Драбинка) про своє призначення штатним дияконом Храму Преображення Господнього у Хуторі-Ясному під Києвом у єпархії міста Києва та Київської області.

Зазначимо, що Віктор Мартиненко відомий своєю проукраїнською позицією ще з 2014 року. Тоді священика із Нововолинська прокляв митрополит Павел за те, що він порекомендував Павлу: “Не говоріть від лиця усієї Церкви, ми розуміємо, що у вас спільні фінансові інтереси – просто станьте і, у черговий раз, на камери поцілуйте їх у сраку, а від усіх не треба”.

Отець Віктор пояснив свої слова: “Високопреосвященний митрополит Павел, в ейфорії вітальної промови порівняв громадянина В. Януковича з Господом Ісусом Христом. І хоча прес-служба Лаври наступного дня спробувала знівелювати вислови митрополита Павла, проте аудіозапис підтверджує, що митрополит таки порівняв Януковича з Господом”.

Natalia

Recent Posts

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

2 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

9 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

10 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

14 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

16 години ago

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає – буде спільне рішення по всьому ЄС

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає - буде спільне рішення по…

18 години ago

This website uses cookies.