Синя полуниця та інші харчові новинки останніх років

У сучасному світі людини є неймовірна різноманітність всіляких товарів, і навіть харчова індустрія не стоїть на місці. Звичні нам продукти з часом набувають найнесподіваніший вид.

Рожевий шоколад

Хоча виглядає він дещо неприродно, такий шоколад є натуральним, не включаючи будь-яких ягід або барвників. Нові какао-боби, з яких і робляться ласощі, виявлені близько 30 років тому, але зазначений тип шоколаду стали виробляти відносно недавно. Вперше спробувати його можуть жителі Шанхаю, а виглядають солодощі дійсно привабливо.

Білий кавун

Насправді, такі кавуни були і в минулому, користуючись популярністю аж до XIX століття. Після цього вони майже зникли, оскільки харчова промисловість зосередила увагу на червоних видах. Білий Арбуз навіть зараз можна знайти в продажу, а відрізняється він особливо солодким смаком і незвичним видом.

Блакитне пиво

Розміщена в Японії пивоварня може похвалитися унікальним рецептом блакитного пива, готується яке з води, отриманої з льодовиків, а збирають її у Охотського моря. Доповнюють напій блакитними водоростями, а також деякими місцевими квітами. Люди які спробувати таке пиво запевняють, що воно має досить легкий і освіжаючий смак.

Чорна вода

Крім незвичайного виду, така вода, як запевняє виробник, добре відбивається на здоров’ї і покращує сон. Для продукту береться якісна джерельна вода, після чого її доповнюють фульвовою кислотою, яка виступає в якості природного джерела поживних речовин. Нестандартний колір можна пояснити хімічною реакцією, що проявляється при взаємодії води і фульвових кислот.

Прозора кава

Незвичайний напій, який має виражений смак кави і дарує необхідну дозу кофеїну, але при цьому не залишає коричневих плям на одязі. Придумали унікальну технологію в Словаччині, відзначаючи, що в процесі виробництва задіяні очищена вода, а також кавові зерна арабіки високої якості.

Пончики

Компанія з Австралії створила «радіоактивні пончики», здатні світитися в темряві. Автором ідеї виступив Крістофер Ті, представивши глазур, яка виглядає дещо радіоактивно, проте в дійсності підсумковий продукт має відмінний смак. У рецепті використані цитруси юдзу, популярні в Азії, і вітамін B.

Синя полуниця

У Мережі часто можна зустріти фото синюватої полуниці, і більшість переконані, що це фейк. Насправді ж така ягода дійсно реальна, правда, її колір є результатом ГМО.
Зокрема, у арктичної риби запозичений ген, завдяки якому полуниця знайшла стійкість до морозів. Навіть при заморожуванні ягоди прекрасно зберігають форму. Правда, поки невідомо, наскільки вони безпечні.

Tetiana Dutchak

Recent Posts

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст Росія здатна влаштувати…

21 хв. ago

“Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок”: повістки, ТЦК, мобілізація

"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація В Україні тривають…

3 години ago

Статус “обмежено придатний” скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов’язаних, у яких він був

Статус "обмежено придатний" скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов'язаних, у яких він був…

4 години ago

Обмінники готуються помітно переписувати курс долара: чого очікувати українцям вже у травні

Обмінники готуються помітно переписувати курс долара: чого очікувати українцям вже у травні Найближчим часом українські…

7 години ago

Це за один куб: газові компанії оприлюднили тарифи для населення на травень і до кінця року

Це за один куб: газові компанії оприлюднили тарифи для населення на травень і до кінця…

8 години ago

Синоптик здивував прогнозом на травень: якої погоди чекати українцям

Синоптик здивував прогнозом на травень: якої погоди чекати українцям Перша половина місяця буде прохолодною, навіть…

11 години ago

This website uses cookies.