З’явилася перша законодавча ініціатива у відповідь на “антибандерівську” ухвалу сейму Польщі

Її розміщено на Фейсбук-сторінці Dobrodziej.

“Відповідь польським шовіністам повинна бути спокійна і виважена. Вона не повинна стосуватись звичайних громадян цієї держави.

Україна повинна проявити тверезий розум, розважливість і діяти не на користь конфлікту. Постанову польського сейму не можна критикувати доти, поки вона діє тільки на території польської держави… Хочуть поляки карати українців за патріотизм? У себе можуть – це їх дім, їх держава, їх право робити дурниці. Але в себе вдома ми маємо такі ж права, як поляки в себе… в своєму домі своя правда.

Тому вважаємо, що для ще більшого вдосконалення польсько-українського “діалогу”, необхідно, щоб Верховна Рада прийняла так само “дружній” щодо Польщі закон, який поставить крапку над “і”. Закон України про заборону глорифікування держав-окупантів України:

1. Заперечення окупації України такими державами:

а) СРСР

б) ІІІ Рейх

в) ІІ Річчю Посполитою

г) Угорщиною карається позбавленням волі строком до 3 років.

2. Глорифікація збройних формувань окупантів (за винятком тих, які не боролись проти українського національно-визвольного руху) карається позбавленням волі строком до 3 років.

3. Символіка держав-окупантів в Україні заборонена, за винятком нинішньої символіки правонаступників тогочасних держав-окупантів. Така символіка, в рамках жесту доброї волі, дозволяється в Україні виключно на території дипломатичних представництв цих держав. Використання її в інших місцях на території України карається позбавленням волі строком до 3 років.

4. Пам’ятники і меморіальні таблиці на честь збройних сил, політиків чи державних діячів держав-окупантів підлягають негайному демонтажу.

5. Надмогильні пам’ятники, плити і написи на пам’ятниках, встановлених в місцях захоронень солдатів держав-окупантів, підлягають суворій інвентраризації.

Якщо будь-яким чином порушують вищенаведені правила, їх потрібно замінити такими, що вшановують їх в дусі християнської пам’яті про померлих, але без політичного підтексту, шовіністичних висловлювань і у відповідності до українського законодавства. Якщо цього не зробити – не може й бути мови про покращення польсько-українських стосунків… Польська влада піде ще далі…

Якщо так зробити – польські шовіністи будуть змушені опам’ятатись, бо до дурнів доходять тільки їх методи. Тому наші пропозиції такі, що можуть вилікувати хворих людей від переконання, що їм можна все… P.S. Українська влада цього не зробить, хоча повинна…”.

Основна мова сайту

Recent Posts

Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опаді

Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опаді В…

2 години ago

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Нардепи зайнялися "повною…

4 години ago

Мобілізація інвалідів з 1 травня: хто може піти служити

Мобілізація інвалідів з 1 травня: хто може піти служити Дізнайтеся, як проходить мобілізація в Україні…

12 години ago

“Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом”: куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?

"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18…

14 години ago

“Обмежено придатні” – все: чоловіків в Україні поділять на чотири категорії, хто в якій буде

"Обмежено придатні" – все: чоловіків в Україні поділять на чотири категорії, хто в якій буде…

16 години ago

“Ці українці можуть втратити 50% пенсії, радикальні заходи вражають”: стало відомо, кому обмежать виплати і чому

"Ці українці можуть втратити 50% пенсії, радикальні заходи вражають": стало відомо, кому обмежать виплати і…

18 години ago

This website uses cookies.