В одеській Затоці проходить масштабна операція проти “банди” чиновників і правоохоронців – Аваков

У місті Затока Одеської області проходить масштабна операція з припинення діяльності групи місцевих чиновників і правоохоронців, підозрюваних у понад 50 злочинах.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Facebook.

Він нагадав, що раніше суспільство вже бачило першу частину операції в Затоці щодо захисту прав естонських інвесторів від організованої злочинної групи, яка вимагала 30% від залучених інвестицій у розмірі 50 млн євро за право ведення бізнесу. Перші затримання у травні 2016 року були проведені за фактом замаху на вбивство представника інвестора. Було затримано 6 осіб (голова селищної ради, 2 кілера, 2 подільника, посередник).

«Оперативники і слідчі продовжували роботу з викриття не лише окремих щупалець, а й усього злочинного спрута, всієї злочинної структури і його керівників», – зазначив Аваков.

За його словами, сьогодні в Одеській області Національна поліція, спільно з Управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури і Головним управлінням СБУ, проводить масштабну операцію. Обшуки і затримання по всіх елементах банди, додав міністр.За словами Авакова, в складі групи, крім чиновників місцевих органів влади, – судді, співробітники СБУ, поліцейські і прокурори.

До операції залучено понад 300 співробітників центрального апарату Нацполіції. Читайте також В Одесі прокуратура домоглася скасування зменшення застави у 5 мільйонів гривень заарештованому меру Затоки

«Працівниками Державтоінспекції зафіксовано і внесено у провадження понад 50 епізодів злочинів, очолювали які “обрані” на виборах керівники місцевої ради», – повідомив Аваков.

Він повідомив про розслідування за фактами маніпуляцій виборними процедурами і організації фіктивного голосування.

«У селище з кількістю виборців 1350 осіб, за пособництва відповідних чиновників, безпосередньо перед виборами у кілька квартир було прописано 750 (!!!) “виборців”. Ці “виборці”, привезені на вибори, “проголосували”, дозволивши прийти до влади в селищі, по суті, організованій злочинній групі. Основна мета групи – наживатися на махінаціях з землею в курортній прибережній зоні», – написав Аваков.

За його даними, встановлено 50 епізодів злочинів: від відомого замаху на вбивство і шантажу естонського інвестора, до підпалу баз відпочинку і санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактів прямого вимагання та інших злочинів.

Нацполіція разом з ГПУ оприлюднить детальний звіт за результатами операції наприкінці наступного тижня, пообіцяв міністр.

Джерело – unian.ua/

Кріс

Recent Posts

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК Всі чоловіки віком…

9 хв. ago

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

2 години ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

4 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

6 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

14 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

14 години ago

This website uses cookies.