В Україні можуть запровадити унікальний «український» час: знову переводимо годинник

А сайті Офіційного представництва Президента України сьогодні зявилася цікава петиція стосовно переведення часу в країні.

Ініціатором став Краснощоков Роман Андрійович, який запропонувава два варіанти вирішення проблеми.

«Скасування переходів на зимовий та літній час. Один з варіантів введення середнього між зимовим (+2:00) та літнім (+3:00) часом часового поясу UTC+2:30, який буде компромісом між сходом та заходом України, цей пояс не використовує жодна країна з 1970-х років, тому якщо Україна введе цей пояс, то це буде по справжньому УКРАЇНСЬКИЙ час.

У зв’язку з пропозиціями Єврокомісії скасувати практику переходу на літній і зимовий час, пропоную два варіанти вирішення цієї проблеми:

1) вчинити за прикладом Австралії, що має часові пояси + 8, + 8:45, +9:30 + 10 і 10:30 та Нової Зеландії +12, +12:45, в Канаді також є додатковий -3:30 часовий пояс. Ввести три часових пояси в Україні: для Західної України +2 (нинішній зимовий час) астрономічний полудень у Львові в кінці жовтня за літнім часом о 13:08, по зимовому о 12:08, в Чопі 13:16 і 12:16 відповідно, для Східної України (Дніпро, Донецьк, Запоріжжя, Луганськ та Харків +3 (нинішній літній час), астрономічний полудень в кінці жовтня в Харкові о 12:18 за літнім часом, в 11:18 за зимовим часом, в Дніпрі в 12:23 і 11:23 відповідно, в Краматорську о 12:13 і 11:13 відповідно, в селі Червона Зірка о 12:02 і 11:02 відповідно, для Центральних та Південних областей України ввести середній між літнім і зимовим, тобто 2:30, так як:

а) астрономічний полудень в географічному центрі України – місті Кропивницького в кінці жовтня за літнім часом о 12:35, по зимовому – об 11:35, в Полтаві і Сумах о 12:24-25 і 11:24-25 відповідно, в Києві о 12:41 і 11:41 відповідно;

б) мешканці центральної частини України коливаються між зимовим і літнім часом, тому часовий пояс +2:30 їм би більше підійшов та для географічного центру України пояс +2:30 максимально приближен до астрономічного. При даному підході у всіх частинах України в грудні вранці буде світати о 7:30, схід сонця буде на початку дев’ятого ранку, темніти буде до 17-ї години, в червні буде світати о 3:30 ранку, ввечері світло буде до 21 години. Всі регіони будуть в РІВНИХ КОМФОРТНИХ світлових умовах. В найбільш комфортних світлових умовах на даний момент лише Західна Україна в зимовий період, Східна Україна в літній період.

На Росію і Китай в питанні часових поясів НЕ орієнтуватися: у них розкид астрономічних полудня з 10 ранку до 15 год, лише в деяких районах, в т. ч. і Москва, час наближене до астрономічного (поледень о 12:13)

 

2) створити (ввести середній між зимовим (+2:00) та літнім (+3:00) часом часовий пояс UTC+2:30, який буде компромісом між сходом та заходом України, цей пояс не використовує жодна країна з 1970-х років, тому якщо Україна введе цей пояс, то це буде по справжньому УКРАЇНСЬКИЙ час) єдиний +2:30 часовий пояс за прикладом Індії (+5:30), Афганістану (+4:30), Ірану (+3:30), в яких в межах країни різниця годину і більше, тоді на сході України в грудні буде світати о 7 ранку, на заході о 8 ранку. Західна Україна хоче жити за зимовим, східна за літнім, тому рішення залишити або тільки літній, або тільки зимовий час на території України розколює суспільство в Україні, а центр не може визначитися, це було б компромісним рішенням, вмістити усю Україну в даний часовий пояс. У географічному центрі України місті Кропивницького астрономічний полудень буде в 11:35 за зимовим часом, якщо на півгодини вперед перевести (на +2:30 часовий пояс), то буде о 12:05, що дуже близько відповідає астрономічному, тепер буде компромісом між Сходом і Заходом України: на сході буде світати все таки зарано, але не так сильно, як зараз по зимовому, а в західній буде світати злегка запізно, але не настока пізно як зараз по літньому. Нині в момент переходу на зимовий час в селі Червона Зірка зараз полудень за літнім в ремени о 12:02, по зимовому буде о 11:02, в Чопі о 13:16 і 12:16 відповідно.»

Поки петицію підписали лише п’ять осіб з 25 000 необхідних. Проте, ще є час – 92 доби!

Tanya

Recent Posts

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

16 хв. ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

2 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

10 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

10 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

14 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

16 години ago

This website uses cookies.