День зарплати в ДНР: алкоголь тоннами і контрабандна ковбаса – бойовик розповів про порядки в армії РФ

Російський найманець Анатолій Гелюх повідомив, що в “дні зарплати в армії” в захопленому російськими військами Новоазовську починається “свято ненажерливості та марнотратства”.

Про це він написав на своїй сторінці в одній із соцмереж.

“Дні зарплати в армії. Таксисти в Безіменному офігіли в край. Просить 300 мардо до Навозовська. Кажу, тільки якщо на своєму горбу понесеш, дам 300. Я того рот чих пих і шоби вони повиздихали”, – скаржиться найманець.

“Починається свято ненажерливості та марнотратства. Весь місяць торгівля жила на останньому подиху – у людей грошей немає, цивільні з зарплатою 5-6 тис ледве зводять кінці з кінцями, пенсіонери з пенсією 2500 живуть впроголодь, народ економить на всьому. І ось, раптом, тисячі солдатів одночасно кинулися витрачати свої 15 тисяч рублів грошового забезпечення – за місцевими мірками, бабло! Роздаються борги, викупляються закладені ланцюжки та каблучки, скидаються на побори з ЗП офіцерам “на общак”. Купується втридорога за свій рахунок форма, берци, запчастини на ремонт танків і БМП, паливо, папір, медикаменти. Купується палена горілка і контрабандна ковбаса, подарунки дружинам і дітям, ремонтуються машини, гроші течуть як пісок крізь пальці. У ці кілька днів живуть бакалії, стоматологи, базари, кафе і генделики, таксисти і повії, менти і комендачі, військторг, СТО, магазини побутової техніки. У бариг і спекулянтів – свято життя “, – написав Гелюх.

“Вкидання бабла в економіку Республік йде повним ходом. Діти благополучних військовослужбовців, які вдаються до крайніх заходів, взуваються і одягаються до школи, їдуть в Седово на моря, їдять фрукти. Молодняк змітає модні тактичні окуляри Okley made in Chine, які не витримують навіть пневматику на вильоті, полегшені берці і найдешевшу скляшку в паттерні “Російська цифра”. Офіцерня тягне папір, картриджі для принтера, рамки А4, планшети, будматеріали. І все разом – алкоголь, декалітрами, кубометрами, тоннами”, – резюме іровани російський найманець.

Tetiana Dutchak

Recent Posts

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

19 хв. ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

4 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

6 години ago

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає – буде спільне рішення по всьому ЄС

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає - буде спільне рішення по…

8 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство (ФОТО)

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство…

10 години ago

Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію

Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію В Україні не…

12 години ago

This website uses cookies.