Categories: Події

Путін назвав дату, до якої росіяни мають витіснити українські війська з Курщини

Путін назвав дату, до якої росіяни мають витіснити українські війська з Курщини

Окупаційні війська отримали від Путіна вказівку звільнити Курську область до 1 жовтня

Володимир Путін наказ своїм військовим витіснити українські війська з Курської області, але не знімати сили з ключових ділянок на Донбасі. Про це повідомляє «РБК-Україна».

Співрозмовник видання у військово-політичному керівництві зазначив, що окупаційні війська отримали від Путіна вказівку звільнити Курську область до 1 жовтня.

Проте їхнє завдання – зробити це будь-як, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі. Йдеться передусім про Покровський та Торецький напрямки. Наразі наступ окупантів на цих напрямках не сповільнився – скоріше, тільки посилився.

Фактично росіяни зараз намагаються спрямувати у Курську область «мікс» підрозділів з усіх напрямків передової, крім Покровського і Торецького. Це, своєю чергою, свідчить про те, що противник, по-перше, має у своєму розпорядженні зараз обмаль «вільних» сил та резервів. По-друге, що обмежені успіхи під Покровськом і Торецьком на шальці терезів Кремля стоять вище, ніж повернення контролю над Курською областю, зазначається в матеріалі.

«Зараз ворог висмикує війська прямо з переднього краю. Зокрема з Запорізької області забрали дві бригади, з Херсонського напрямку забрали із резерву два десанто-штурмові батальйони. У Курській області опинилася 810-та бригада Чорноморського флоту, яка була на Херсонському напрямку, 155-та бригада морської піхоти, яка воювала під Вугледаром. Перекидаються навіть військовослужбовці строкової служби, призвані весною 2024 року», – розповів виданню експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк.

Нагадаємо, 19 серпня Financial Times повідомила, що нелегітимний президент Росії Володимир Путін почав скеровувати строковиків з усієї країни в Курську область, попри раніше дані обіцянки, що вони не братимуть участі в бойових діях. Це викликало шок серед російського населення.

Раніше повідомлялося, що українські війська на Курщині мають більш вигідні позиції, ніж російські. Перевагою ЗСУ можна назвати вогневу міць, а також не одну сотню полонених російських строковиків, повідомляє The Times.

sviti

Recent Posts

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Як працюватиме нова автоматизація повісток. Інформує Знай.ua. Міністерство…

3 години ago

“Шалена злива та потужний дощ хлинуть у областях прямо завтра, люта гроза йде у цей регіон”: очікується негода і холод

"Шалена злива та потужний дощ хлинуть у областях прямо завтра, люта гроза йде у цей…

5 години ago

Чи “злетить” курс долара до 2025 року: українцям дали прогноз

Чи "злетить" курс долара до 2025 року: українцям дали прогноз Зараз, по суті, єдиним джерелом…

7 години ago

“1000 гривень до пенсії”: з’ясувалося, хто з пенсіонерів зможе отримати надбавку до виплат

"1000 гривень до пенсії": з'ясувалося, хто з пенсіонерів зможе отримати надбавку до виплат Держава виплачує…

9 години ago

Готуємось до похолодання: Україну накриють серйозні заморозки – дата

Готуємось до похолодання: Україну накриють серйозні заморозки - дата Своєчасні запобіжні заходи та пильність допоможуть…

11 години ago

“Долар летить до фінальної межі, курс валют зробив щось неймовірне”: стало відомо, чого насправді чекати в обмінниках

"Долар летить до фінальної межі, курс валют зробив щось неймовірне": стало відомо, чого насправді чекати…

13 години ago

This website uses cookies.