“Навіжений дощ рине на ці міста прямо завтра, синоптики застерегли про потужну негоду”: буде злива, гроза і холод

“Навіжений дощ рине на ці міста прямо завтра, синоптики застерегли про потужну негоду”: буде злива, гроза і холод

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України погода на вихідні буде сонячною. Жителі південних і східних регіонів так само знемагатимуть від спеки, але в інших областях температура дещо знизиться, особливо відчутно на заході країни.

Погода в суботу 20 липня

Як інформує “Юрліга”, у суботу в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях буде спекотно – +33…+36 °С удень і +21…+24 °С уночі. На сході, Одещині, Кіровоградщині та Полтавщині очікується +30…+32 °С (уночі – +19…+22 °С). У західних та північних регіонах термометри покажуть +26…+29 °С (уночі – +16…+19 °С).

Погода в неділю 21 липня

Мешканці Івано-Франківської та Чернівецької областей зможуть трохи перепочити від спеки – тут стовпчики термометрів піднімуться лише до +23…+25 °С (уночі – до +15…+17 °С). В інших західних регіонах, а також на півночі країни, у Кіровоградській, Хмельницькій та Вінницькій областях середня денна температура становитиме +26…+28 °С (уночі – +15…+17 °С). У південних та східних регіонах буде спекотно – до +32…+35 °С (уночі – +21…+24 °С).

На більшій частині території країни обійдеться без опадів. Короткочасні дощі з грозами пройдуть на Закарпатті, в Чернівецькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Погода в понеділок 22 липня

Нарешті в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях пройдуть короткочасні дощі. Температура повітря вдень при цьому становитиме +30…+33 °С (уночі – +20…+23 °С). У центрі та на півночі країни погода на початку тижня буде сонячною, очікується до +27…+29 °С (уночі – +16…+18 °С). У західних областях стовпчики термометрів піднімуться до +24…+27 °С (уночі – +14…+17 °С), опадів не очікується.

Народні прикмети та вірування

Дощ 20 липня віщував похмуру погоду з частими дощами до кінця літа. Якщо ж цього дня на кущах і траві було дуже багато павутиння, наші предки готувалися до спекотного серпня.

21 липня уважно прислухалися до птахів: що голосніше вони співали, то м’якшою і теплою мала бути зима. А густий ранковий туман вважався вірною ознакою досить прохолодного серпня.

Арт Іра

Recent Posts

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Як працюватиме нова автоматизація повісток. Інформує Знай.ua. Міністерство…

3 години ago

“Шалена злива та потужний дощ хлинуть у областях прямо завтра, люта гроза йде у цей регіон”: очікується негода і холод

"Шалена злива та потужний дощ хлинуть у областях прямо завтра, люта гроза йде у цей…

5 години ago

Чи “злетить” курс долара до 2025 року: українцям дали прогноз

Чи "злетить" курс долара до 2025 року: українцям дали прогноз Зараз, по суті, єдиним джерелом…

7 години ago

“1000 гривень до пенсії”: з’ясувалося, хто з пенсіонерів зможе отримати надбавку до виплат

"1000 гривень до пенсії": з'ясувалося, хто з пенсіонерів зможе отримати надбавку до виплат Держава виплачує…

9 години ago

Готуємось до похолодання: Україну накриють серйозні заморозки – дата

Готуємось до похолодання: Україну накриють серйозні заморозки - дата Своєчасні запобіжні заходи та пильність допоможуть…

11 години ago

“Долар летить до фінальної межі, курс валют зробив щось неймовірне”: стало відомо, чого насправді чекати в обмінниках

"Долар летить до фінальної межі, курс валют зробив щось неймовірне": стало відомо, чого насправді чекати…

13 години ago

This website uses cookies.