СБУ викрила аферу Укрзалізниці на 100 мільйонів. Відео

Правоохоронці встановили, що посадовці товариства регулярно закуповували контрафактні запасні частини для тягового рухомого складу,повідомляє УНІАН

Íîâûå ãðóçîâûå âàãîíû, èçãîòîâëåííûå ïî çàêàçó “Óêðçàë³çíèö³”, íà òåððèòîðèè ôèëèàëà “Äàðíèöêèé âàãîíîðåìîíòíûé çàâîä” (ÄÂÐÇ) ÏÀÎ “Óêðçàë³çíèöÿ” â Êèåâå, 30 íîÿáðÿ 2016 ã. Ôîòî Ðàòûíñêèé Âÿ÷åñëàâ / ÓÍÈÀÍ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили механізм регулярного придбання чиновниками «Укрзалізниці» неякісної продукції на майже 100 млн грн.

Правоохоронці встановили, що чиновники товариства регулярно закуповували контрафактні запасні частини для тягового рухомого складу.

«Співробітники спецслужби задокументували, що посадовці Департаменту локомотивного господарства сприяли закупівлі та експлуатації товариством продукції неналежної якості. Використання неякісних запасних частин виробничими підрозділами Укрзалізниці, одного з тепловозоремонтних заводів та сімома локомотивними депо призводило, зокрема, до постійного виходу із ладу десятків тепловозів та тривалих простоїв на позапланових ремонтах», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок оборудки посадовців «Укрзалізниця» не змогла забезпечити у повному обсязі перевезення продукції металургійних комбінатів. Це, відповідно, призвело до недоотримання держпідприємством прибутків, скорочення обсягів валютної виручки та зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів. Під час обшуків у структурних підрозділах «Укрзалізниці» та офісах комерційних структур оперативники СБУ вилучили документацію, яка підтверджує закупівлю чиновниками неліквідних запчастин.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, одному із керівників Департаменту локомотивного господарства ПАТ «Українська залізниця» повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Триває досудове слідство», – додали в прес-центрі.

Кріс

Recent Posts

“Посилення мобілізації наближається з лютою силою, але ці категорії чоловіків збережуть бронювання”: повістки і ТЦК

"Посилення мобілізації наближається з лютою силою, але ці категорії чоловіків збережуть бронювання": повістки і ТЦК…

55 хв. ago

Україну ще чекає останній важкий удар: індійська провидиця побачила кінець війни

Україну ще чекає останній важкий удар: індійська провидиця побачила кінець війни Індійська провидиця Амала Каур…

3 години ago

Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опаді

Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опаді В…

5 години ago

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Нардепи зайнялися "повною…

7 години ago

Мобілізація інвалідів з 1 травня: хто може піти служити

Мобілізація інвалідів з 1 травня: хто може піти служити Дізнайтеся, як проходить мобілізація в Україні…

15 години ago

“Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом”: куди суне мороз у -18 градусів, дощ і снігопад?

"Потужна гроза пре в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куди суне мороз у -18…

17 години ago

This website uses cookies.