“Могутня гроза насувається на ці області, ніхто не думав про таку шалену негоду”: де буде дощ, злива і мороз у -2 градуси?

“Могутня гроза насувається на ці області, ніхто не думав про таку шалену негоду”: де буде дощ, злива і мороз у -2 градуси?

Всього кілька днів залишається до початку літа, і погода у всіх регіонах доволі впевнено сигналізує про настання сезону спеки. Проте раніше за історію спостережнь синоптики фіксували у травні навіть -10 градусів морозу. Чи варто готуватися до подібних сюрпризів від погоди, пояснили фахівці.

Як інформує “НВ”, за даними Sinoptik.ua, погода у вихідні потішить приємним теплом. І хоч у багатьох регіонах пройдуть короткочасні дощі, вони не зіпсують ваші плани на останній травневий вікенд.

Погода в суботу 25 травня

У суботу на більшій частині території країни очікується переважно ясна погода. Лише у Хмельницькій, Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій і Закарпатській областях небо буде хмарним, можливі дощі та грози.

У східних, центральних і північних регіонах України температура повітря вдень становитиме +22…+25 °С, уночі — +10…+13 °С. На півдні та заході стовпчики термометрів піднімуться до +24…+26 °С, уночі — до +13…+15 °С.

Погода в неділю 26 травня

У всіх регіонах очікується мінлива хмарність. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях пройдуть короткочасні дощі.

Удень температура повітря в середньому по країні становитиме +22…+25 °С (у Херсонській та Запорізькій областях трохи прохолодніше — +19…+21 °С). Очікувана середня нічна температура — +12…+15 °С, у Донецькій та Луганській областях — +10…+12 °С.

Погода в понеділок

Новий тиждень розпочнеться з мінливої хмарності та опадів у більшості регіонів: короткочасні дощі пройдуть у всіх західних областях (за винятком Волині), у центрі та на півдні України.

На Одещині термометри вдень покажуть +20…+22 °С, у решті регіонів — +23…+26 °С. Уночі в середньому по країні очікується +12…+14 °С, у західних областях — +9…+11 °С.

Раніше синоптикиня Наталія Птуха в інтерв’ю розповіла про метеорологічне літо, яке поступово приходить в усі регіони країни.

“У низці регіонів настало метеорологічне літо, зокрема й в столиці. Середньодобова температура повітря у Києві перетнула позначку +15 у бік підвищення”, — каже Птуха.

Синоптикиня вважає, що протягом найближчого часу метеорологічне літо прийде у більшість регіонів. У багатьох з них, на тлі підвищення температури повітря до спеки, спостерігається й пожежна небезпека та тенденція до посухи.

“Саме через брак дощів почали непокоїтись аграрії. Наші агрометеорологи кажуть, що це не зовсім добре для низки культур — не вистачає вологи в ґрунті. Ситуація не критична, але у деяких регіонах не дуже хороша”, — зауважила експертка.

Арт Іра

Recent Posts

Війна закінчиться до кінця року: відомий астролог вказав на важливу ознаку

Війна закінчиться до кінця року: відомий астролог вказав на важливу ознаку У листопаді-грудні 2024 року…

4 години ago

Дощі та температура до +36°С: українцям назвали найспекотніший день тижня

Дощі та температура до +36°С: українцям назвали найспекотніший день тижня У більшості регіонів погода очікується…

6 години ago

Кінець війни можна зафіксувати на другому Саміті миру,- Зеленський (ФОТО)

Кінець війни можна зафіксувати на другому Саміті миру,- Зеленський  Однак, прямих переговорів із Росією не…

8 години ago

У Раді пояснили, як українці за кордоном можуть стати на військовий облік

У Раді пояснили, як українці за кордоном можуть стати на військовий облік Народний депутат та…

10 години ago

Долар пре вгору, а євро безбожно падає: ПриватБанк та обмінки жорстко оновили курси валют на сьогодні

Долар пре вгору, а євро безбожно падає: ПриватБанк та обмінки жорстко оновили курси валют на…

12 години ago

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Для отримання надбавки деяким…

14 години ago

This website uses cookies.