“Шалена гроза накриє ці області прямо завтра, такої негоди в Україні ще не бачили”: суне потужний дощ, снігопад і холод

“Шалена гроза накриє ці області прямо завтра, такої негоди в Україні ще не бачили”: суне потужний дощ, снігопад і холод

На початку квітня очікується незвичайно тепла погода, що буде спричинено південно-західними вітрами, які принесуть тепле повітря з Балканського півострова та країн Середземномор’я. Попри теплу погоду, місцями будуть короткочасні дощі різної інтенсивності з випадками гроз. У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільше відчутне буде у північних областях, тоді як південну частину країни практично не зачепить. Проте з вихідних очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.

Як інформують “УН”, про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

У вівторок, 2 квітня, у західних областях вночі місцями можливий невеликий дощ, вдень короткочасні дощі, місцями грози, в Карпатському регіоні дощ із мокрим снігом. На решті території країни без істотних опадів. Вітер південний / південно-західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями в Україні пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, у західних та південних областях місцями +14…+15 °С; вдень +21…+26 °С, на півдні та у Криму місцями +27…+28 °С; на крайньому заході +13…+18 °С.

У середу, 3 квітня, у західних та північних регіонах, а вдень також у східній частині пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний / південно-західний, 7 – 12 м/с, у західних та північних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, на півдні та сході +7…+12 °С; вдень +14…+19 °С, у південно-східній частині України +18…+23 °С.

У четвер, 4 квітня, невеликі дощі можливі у північних областях, вдень також у Карпатах та на Закарпатті. На решті території України без істотних опадів. Вітер переважно західної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у західній частині +1…+6 °С. Вдень повітря прогріється до +10…+15 °С, у південних та східних областях до +16…+21 °С. У північній частині +4…+9 °С.

У п’ятницю, 5 квітня, у західних, північних, вдень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, у північних областях місцями заморозки 0…-3 °С; вдень +13…+18 °С, у південній частині та у Криму +17…+22 °С.

У суботу, 6 квітня, у більшості областей України, окрім півдня та центру місцями пройдуть невеликі дощі, можливі грози. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +13…+18 °С, у західних та південних областях +18…+23 °С.

У неділю, 7 квітня, на тлі підвищеного атмосферного тиску опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +18…+23 °С, у західних областях місцями +24…+26 °С.

Арт Іра

Recent Posts

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді В Україну прийде потепління, але…

48 хв. ago

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць Влад Росс також розповів, за яких…

3 години ago

“Війна закінчиться цього дня і дуже швидко”: що зробить Україна з РФ – прогноз

"Війна закінчиться цього дня і дуже швидко": що зробить Україна з РФ - прогноз Астролог…

11 години ago

Чоловіки мають отримати “мітку” у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть…

11 години ago

“Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років”: хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього року?

"Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років": хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього…

13 години ago

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки За законодавством, військовозобов'язані чоловіки за…

15 години ago

This website uses cookies.