В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що “світить” покарання

В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що “світить” покарання

Депутати у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону №11111, який передбачає посилення відповідальності за ненадання переваги в русі транспортним засобам, які мають на це право.

Про це йдеться на сайті Ради.

Ініціаторами законопроєкту є народні депутатки: Галина Третьякова, Мар’яна Безугла та Ольга Василевська-Смаглюк.

Як зазначають автори законопроєкту, зараз в Україні штраф за ненадання переваги у русі спеціальним автомобілям з увімкненими спеціальними звуковими або світловими сигнальними пристроями становить 680 гривен, що не відповідає можливій шкоді завданій зазначеним правопорушенням.

У пояснювальній записці йдеться про те, що в Україні заплановано вдосконалення системи екстреної медичної допомоги для цілодобового надання допомоги протягом 10 хвилин після виклику в місті та 20 хвилин – поза містом. Так само, важливо вирішити питання щодо своєчасного прибуття транспортних засобів аварійно-рятувальних служб, а саме машин пожежної охорони, поліції.

Причиною розробки даного законопроєкту називають постійні порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху в частині надання переваги безперешкодному проїзду машин аварійно-рятувальних служб, спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що не дозволяє їм оперативно прибути до місця призначення і вчасно надати необхідну допомогу або усунути небезпеку, що ставить під загрозу людські життя.

У тексті законопроєкту, зокрема пропонується:

встановити, що ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 17 до 25,5 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року;
таке ж покарання передбачено за ненадання переваги маршрутним транспортним засобам, зокрема транспортним засобам, що задіянні для перевезення груп дітей, у тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху.
ці ж порушення, що спричинили або могли спричинити створення загрози життю та/або здоров’ю фізичних осіб, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 34 до 51 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Арт Іра

Recent Posts

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі…

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі... Пoляки…

7 хв. ago

Чи закінчиться війна цього року і що буде з наступом: астролог ошелешив прогнозом

Чи закінчиться війна цього року і що буде з наступом: астролог ошелешив прогнозом Олексій Кириченко…

2 години ago

Коли припиняться заморозки в Україні: синоптик назвала дату

Коли припиняться заморозки в Україні: синоптик назвала дату Заморозки у найближчі дні ще будуть спостерігатися…

4 години ago

“Вдарять під час свого “побєдобєсія”: Жданов попередив про масований ракетний удар по Україні

“Вдарять під час свого “побєдобєсія”: Жданов попередив про масований ракетний удар по Україні Військовий експерт…

6 години ago

Вийти на пенсію стане складніше: на українців чекає непроста старість

Вийти на пенсію стане складніше: на українців чекає непроста старість Навіть у 2024 році вийти…

14 години ago

“Потужна гроза суне в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом”: куде пре мороз у -5 градусів, дощ і снігопад?

"Потужна гроза суне в ці області, навіть синоптики стривожені прогнозом": куде пре мороз у -5…

16 години ago

This website uses cookies.