Люди з інвалідністю можуть отримувати повістки від ТЦК: в ЗСУ пояснили, для чого

Люди з інвалідністю можуть отримувати повістки від ТЦК: в ЗСУ пояснили, для чого

Повістка, видана ТЦК та СП, – це передусім виклик до військкомату для уточнення даних про людину.

Повістка від працівників ТЦК та СП передусім є викликом до військкомату для уточнення даних про особу. Навіть люди з інвалідністю можуть отримувати повістки, щоб оновити інформацію у військкоматі. Про це повідомили в пресслужбі оперативного командування “Північ”.

“Доволі розповсюджена претензія до працівників ТЦК, яка трапляється у соцмережах, – що повістки вручають чоловікам з інвалідністю. Однак якщо чоловік отримав інвалідність після приписки до призовної дільниці або взагалі не стоїть на обліку в ТЦК, то там про його інвалідність знати не можуть”, – пояснили в оперативному командуванні.

Зазначається, що у випадку зміни персональних даних (шлюб, зміна стану здоров’я, народження дитини тощо), чоловіки мають повідомляти ТЦК протягом 7 днів, як це встановлено постановою міністра оборони №1487 від 30 грудня 2022 року.

“Тобто якби чоловіки вчасно звертались до ТЦК, таких випадків було б суттєво менше. До речі, військовий облік ведеться також у місцевих радах, ЦНАПах та на підприємствах, де чоловіки працюють, тобто інформацію потрібно подавати й туди”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, великий шматок роботи ТЦК займає надання відстрочок від мобілізації тим, хто має відповідні підстави. Тому у ТЦК постійно нагадують чоловікам приходити та отримувати таку відстрочку, щоб “спростити ведення обліку для центру комплектування, а собі життя”.

“Та й навіть після визнання військово-лікарською комісією придатними до військової служби чоловіки не вирушають одразу на фронт. Якщо людина не проходила військову службу раніше, її відправляють до одного з навчальних центрів. Якщо ж досвід служби є, то вона може проходити навчання та злагодження вже у військовій частині, яка зацікавлена у такому фахівці”, – додали в ОК “Північ”.

Мобілізація в Україні
Нагадаємо, кількість демобілізованих строковиків, яких звільнять у запас під час воєнного стану, залишається конфіденційною інформацією. Народний депутат Олександр Федієнко підтвердив, що багато з них виразили бажання залишитися на службі підписавши контракт, а тих, хто звільнився, можуть мобілізувати знову через рік.

Також у новому законопроєкті про мобілізацію передбачається бронювання або відтермінування не лише для держслужбовців, а й для інших професій, які є критично важливими для роботи держави і суспільства. Конкретний перелік цих категорій буде затверджений урядом.

Як повідомляв Главред, мобілізаційний резерв України становить близько 5 мільйонів осіб, з яких приблизно 2,5 мільйона готові нести військову службу, повідомив голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

sviti

Recent Posts

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць

Коли зупиниться наступ РФ в Україні: астролог назвав місяць Влад Росс також розповів, за яких…

1 годину ago

“Війна закінчиться цього дня і дуже швидко”: що зробить Україна з РФ – прогноз

"Війна закінчиться цього дня і дуже швидко": що зробить Україна з РФ - прогноз Астролог…

9 години ago

Чоловіки мають отримати “мітку” у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть…

9 години ago

“Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років”: хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього року?

"Українцям дозовлили йти на пенсію до 60 років": хто опиниться на заслуженому відпочинку вже цього…

11 години ago

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки

Заборонено, але доведеться? Чи будуть за кордоном виписувати українцям повістки За законодавством, військовозобов'язані чоловіки за…

13 години ago

“Люта негода пре прямо в ці області України, прогноз приголомшив усіх”: де буде мороз у -7 градусів, гроза, дощ і снігопад?

"Люта негода пре прямо в ці області України, прогноз приголомшив усіх": де буде мороз у…

16 години ago

This website uses cookies.